Από εμάς είναι ΝΑΙ αλλά αληθινό.

 

Ένας από τους λόγους που ο κόσμος μας έχει χάσει την πίστη του απέναντι στο πολιτικό μας σύστημα, είναι πως τα τελευταία χρόνια τον μπερδεύουμε και τον χειραγωγούμε , είτε από αμέλεια είτε από πολιτική ανικανότητα και σκοπιμότητα. Η αδυναμία των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών να δώσουν πραγματικές λύσεις στα δύσκολα προβλήματα του λαού , έχει εμπλουτίσει τον πολιτικό διάλογο με ευφυολογήματα , ακαταλαβίστικες ορολογίες και άλλοτε με <βαφτήσια>.

Βάφτισαν τα μνημόνια ως προγράμματα , την ΤΡΟΙΚΑ ως θεσμούς και τα χαρτζιλίκια ως κοινωνικά επιδόματα.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν λέμε πως είμαστε ενάντια σε τέτοιου είδους φιλολαϊκά μέτρα , αλλά η αλήθεια και να κοιτάς τον πολίτη στα μάτια έχει άλλη αίγλη και σημασία .

Θυμηθείτε αν τα τελευταία χρόνια , ήρθε ένας πολιτικός, σας κοίταξε βαθειά στα μάτια και σας είπε ΝΑΙ μπορώ η όχι δεν μπορώ. Αλλά το ναι του να ήταν ναι και το όχι του να ήταν όχι .

Ο πολύπαθος λαός μας , δεν έχει ανάγκη από υποσχέσεις , έχει ανάγκη από αλήθεια .

Μια αλήθεια για να κάνει το κάθε νοικοκυριό τον προγραμματισμό του , κάθε επιχείρηση την στρατηγική της και κάθε άνθρωπος να μπορεί να δημιουργήσει το μέλλον του πάνω σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε ουτοπικές φαμφάρες.

Εμείς θέλουμε να σας κοιτάξουμε στα μάτια και να σας πούμε πως ΝΑΙ , θέλουμε την 13η σύνταξη , ακέραια και πραγματική , όπως πραγματικές ήταν και οι εισφορές που κατέβαλλαν , οι απόμαχοι της δουλειάς.

ΝΑΙ θέλουμε να επιστρέψουν αναδρομικά τα χρήματα σε όσους τα δικαιούνται από δικαστικές αποφάσεις , να ανασάνουν ξανά τα νοικοκυριά , να ξαναπάρει ανοδική πορεία κάθε τοπική αγορά , να αναστηθούν τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις .

Προτιμούμε τα χρήματα να επιστραφούν στο λαό , στο καλάθι της νοικοκυράς , στο ταμείο του εμπόρου , στην μισθοδοσία του εργαζομένου και να κοπούν επιτέλους αυθαιρεσίες και σπατάλες με το δημόσιο χρήμα σε μίζες και εργολαβικές δουλειές ημετέρων.

Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ , στην πραγματική Ευημερία των Ελλήνων πολιτών και ΝΑΙ μαζί μας αυτό θα είναι πραγματικότητα.

αρθρο του Τακη Διαμαντοπουλος

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Επί 7 τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης της Καλλιθέας, εισέπραξα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: