Τα κριτήρια του ΚΚΕ για το θέμα της ψήφου των αποδήμων

Το μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε πως το κόμμα θα περιμένει να δει την πρόταση της κυβέρνησης για να αποφασίσει τη στάση του στη Βουλή

«Με ιδιαίτερη ευθύνη» αντιμετωπίζει το ΚΚΕ το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, ανέφερε το μέλος της ΠΓ της ΚΕ του κόμματος Μάκης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα σύνθετο θέμα.

Σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «από τη μια θέλουμε να διευκολυνθούν οι Έλληνες πολίτες, που ζουν στο εξωτερικό, να ψηφίσουν. Από την άλλη, θέλουμε να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις και οι εγγυήσεις που θα διασφαλίζουν ότι θα ψηφίζουν αυτοί που θα έχουν συνέπειες από την πολιτική που θα εφαρμοστεί στη χώρα μας».

Επανέλαβε δε τη διαφωνία του ΚΚΕ με την επιστολική ψήφο. Τα άλλα δύο κριτήρια που θέτει το ΚΚΕ για την ψήφο των ομογενών είναι να απουσιάζουν έως 30 χρόνια από την Ελλάδα και να είναι φορολογούμενοι, όχι μόνο με ΑΦΜ, αλλά με κάποιο φορολογητέο εισόδημα ή κατοικία, αυτός ή η οικογενειά του, προκειμένου να υφίστανται τις συνέπειες της ψήφου τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η Γερμανία έχει θέσει ως χρονικό περιορισμό τα 25 χρόνια και ζητά και τρίμηνη παρουσία, όχι απλά επίσκεψη, η Βρετανία έχει χρονικούς περιορισμούς ενώ στις ΗΠΑ, μιας και μιλάμε για ομογενείς, είναι ετήσια η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους».

Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ, υπογράμμισε πως θα περιμένει να δει την πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή. «Ταυτόχρονα, έχουμε πει ότι θα συνεκτιμήσουμε και τις δεσμεύσεις σχετικά με τον εκλογικό νόμο» πρόσθεσε.

πηγή: https://www.eklogika.gr

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Σχόλιο Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής Το Κίνημα Αλλαγής δεν κάνει…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!