App Icon

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

Tης Ελένης Γκιναλά

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως διανύουμε μια περίοδο όπου η κοινωνία των ανθρώπων υφίσταται ριζικές αλλαγές σε επίπεδο πολιτισμικό, αξιακό αλλά και θεσμικό. Ο θεσμός της εργασίας βιώνει ένα καινούργιο εργασιακό καθεστώς να παγιώνεται. Μιλάμε για την τηλεργασία. Μια νέα μορφή άσκησης εργασίας την οποία επέβαλε σε μεγάλο φάσμα η υγειονομική πανδημία του πλανήτη.
Οι εργαζόμενοι ασκούν τα εργασιακά τους καθήκοντα εκτός των χώρων της εργασίας τους. Η τακτική εκτέλεση των εργασιακών καθηκόντων εκτός της εργασιακής έδρας γίνεται με την χρήση υπολογιστή και την τεχνολογία των εφαρμογών επικοινωνίας. Βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον εργοδότη, συναδέλφους, συνεργάτες, πελάτες κλπ.
Διοχετεύουν και μεταφέρουν πληροφορίες, αξιολογούν και διεκπεραιώνουν υπηρεσιακές και επιχειρηματικές υποθέσεις και κινήσεις. Μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή υπάρχει αυτό το δίκτυο επικοινωνίας με γραφεία, υπηρεσίες, συναδέλφους, προϊσταμένους και πελατειακό δίκτυο.
Πρωταρχικά η νέα μορφή εργασιακής άσκησης επελέγη για να προστατευθεί η υγεία των εργαζομένων και των οικείων τους από την πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι διασφαλίσθηκε η οικονομική δραστηριότητα αποφεύγοντας την οικονομική δυσπραγία. Όμως εκτός της επιβεβλημένης ανάγκης η εμφάνιση και η εφαρμογή της τηλεργασίας υπήρχες σε
μικρότερη κλίμακα. Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που συνέτεινε οι άνθρωποι να αποφεύγουν το συνωστισμό στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και προηγουμένως υπήρξε η τάση της αποκέντρωσης για λόγους περιβαλλοντικούς (ατμοσφαιρικοί ρύποι κλπ.). Έτσι ομάδες ανθρώπων αποφάσιζαν οικογενειακώς να ζήσουν εκτός αστικού ιστού. Σε αυτή την περίπτωση οι μετακινήσεις προς του χώρους εργασίας είναι προβληματικές λόγω απόστασης (χρόνος) και λόγω καυσίμων (κόστος). Έτσι καθιερώθηκε οι εργαζόμενοι σε απομακρυσμένες περιοχές να αυξήσουν τα ποσοστά τηλεργασίας. Έχουμε εξοικονόμηση χρόνου, χρημάτων, κλπ.
Ένα άλλο θετικό πρόσημο της τηλεργασίας είναι ότι εύκολα μπορούν να συνδυαστούν οι οικογενειακές και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των εργαζομένων. Υπάρχει άμεση επαφή με τους οικείους του και ιδιαίτερα με την επίβλεψη και την ανατροφή των παιδιών. Εργάζονται από το σπίτι με χαλαρή διάθεση, χωρίς κανόνες και τυπικότητες. Ο εργαζόμενος που οργανώνει την εργασία του μέσω του υπολογιστή αποφεύγει προστριβές, εντάσεις με συναδέλφους και συνεργάτες, ακόμα και τον έλεγχο ή την πίεση
των προϊσταμένων του. Αποφεύγει το άσχημο ή ανθυγιεινό εργασιακό περιβάλλον που προκύπτει πολλές φορές. Προφυλάσσεται από μεταδιδόμενες ασθένειες (χειμωνιάτικες γρίπες). Βέβαια οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η τηλεργασία έχει και κάποια μειονεκτήματα.
Μπορεί να προκύψουν θέματα ψυχολογικής απομόνωσης για τον τηλεργαζόμενο.

Μη ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και μέσα από την ομάδα και την αλληλεπίδραση προβάλλει καλύτερα τον εαυτό του. Ιδιαίτερα για άτομα εξωστρεφή και κοινωνικά , ίσως προκύψουν και δυσκολίες συγκέντρωσης στο προσωπικό χώρο του εργαζόμενου λόγω εξωγενών παραγόντων.
Επίσης οι εργαζόμενοι που χάνουν την επαφή με το εργασιακό περιβάλλον τους δεν αναπτύσσουν συναδελφικές σχέσεις και ατονεί κατ’ αυτόν τον τρόπο η επίλυση εργασιακών και συνδικαλιστικών προβλημάτων.
Οδεύουμε λοιπόν σε νέο εργασιακό καθεστώς που ο κορωνοϊός συνέτεινε στην εγκαθίδρυση του. Σίγουρα θα παραμείνει και θα εξελιχθεί , αφού επιτυγχάνεται η βελτίωση του περιβάλλοντος και η αποκέντρωση . Σηματοδοτείται μια νέα εποχή (new age) της τεχνολογίας (τεχνητή νοημοσύνη κλπ). Οι ανθρώπινες κοινωνίες και βέβαια οι εργασιακά
ενεργοί πολίτες οφείλουν να προσαρμοστούν και ας ελπίσουμε ότι όλα θα εξελιχθούν έτσι ώστε να προάγουν και να προστατεύουν την ανθρώπινη υπόσταση.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 438, εκ…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel