fbpx
12 °C Athens, GR
25 Νοεμβρίου 2020

Το Ίδρυμα Ευγενίδου επισκέφτηκε ο σύμβουλος σε θέματα Τεχνολογίας και Επιστήμης των ΗΠΑ

Το Ίδρυμα Ευγενίδου και συγκεκριμένα το UTech Lab, μια από τις πέντε Αμερικανικές Γωνιές στην Ελλάδα, επισκέφτηκε αντιπροσωπεία στελεχών της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα με επικεφαλής τον κ. Mung Chiang (Science and Technology Adviser to the Secretary of State), διακεκριμένο επιστήμονα και καθηγητή και σύμβουλο σε θέματα Τεχνολογίας και Επιστήμης, στο αντίστοιχο τμήμα στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Τον κ. Chiang υποδέχτηκε ο κος Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και μαζί με τα στελέχη του UTech Lab τον ξενάγησαν στον καινοτόμο χώρο του Εργαστηρίου.

Ο κος Ευγενίδης, καλωσορίζοντας τον κ. Chiang,  τόνισε την συνεισφορά του Εργαστηρίου Τεχνολογίας UTech Lab στην εκπαίδευση νέων ηλικίας 12-18 ετών στις νέες τεχνολογίες και επεσήμανε ότι με τη άριστη συνεργασία του Ιδρύματος Ευγενίδου με το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, έχουν υλοποιηθεί πλήθος προγραμμάτων  στους τομείς της ηλεκτρονικής, του προγραμματισμού, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων. Στόχος του Ιδρύματος είναι να συνεχίσει αυτή η συνεργασία να συνεισφέρει δωρεάν στην εκπαίδευση των νέων με τα καλύτερα δυνατά μέσα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Στην διάρκεια της επίσκεψής τους, ο κ. Chiang και τα μέλη της αντιπροσωπείας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πρωτοποριακά προγράμματα και εργαστήρια που προσφέρει το UΤech Lab και τα οποία είναι επικεντρωμένα στις σύγχρονες τεχνολογίες.  Στόχος των προγραμμάτων και των εργαστηρίων είναι να προσφέρουν ερεθίσματα και να εμπνεύσουν τους νέους και νέες να πειραματιστούν (με τις σύγχρονες τεχνολογίες), να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, να ενθαρρύνουν την ομαδική εργασία, να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν πιο δημιουργικοί. Μεγάλη έμφαση στη συνάντηση δόθηκε στα πρωτοποριακά Online εργαστήρια και προγράμματα που προσφέρει το UTech Lab. Τέλος, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τους χώρους με τον σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και συνομίλησε διαδικτυακά με μαθητές για τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από τα προγράμματα που έχουν παρακολουθήσει.

O κος Chiang δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του UTech Lab για τα προγράμματα και τα εργαστήρια που υλοποιούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό. Τόνισε επίσης ότι η συνεισφορά των Ελλήνων σε θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως και οι Έλληνες Επιστήμονες των Νέων Τεχνολογιών έχουν πολλά να προσφέρουν στην ανάπτυξή τους.

Πηγή: eef.edu.gr

Related articles

Μεταναστευτικό-Εκτακτη Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 9.00

Αυξάνονται οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα του Έβρου, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά με σκοπό να εισέλθουν στη χώρα μας. Εν τω μεταξύ, ολονύχτια «μάχη» έδωσαν οι Έλληνες συνοριοφύλακες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, για να κρατήσουν τους εκατοντάδες μετανάστες, που υπολογίζεται ότι βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά […]

Δογάνης, Κεκάτος και Γούσης οι μεγάλοι νικητές των ελληνικών βραβείων στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας!

Με την Απονομή των Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών, Ηθοποιών και των Βραβείων του Διαγωνιστικού τμήματος Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους, έκλεισε χτες Παρασκευή τις πύλες του.το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”, τιμώντας  το ελληνικό σινεμά ,   Αφιερώνοντας την βραδιά   στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 25o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *