fbpx
16 °C Athens, GR
25 Ιανουαρίου 2021

Το αποτύπωμα που άφησε το click away και οι αντιδράσεις μητροπολιτών

Παρά τη διαφαινόμενη τάση μείωσης των κρουσμάτων του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα, η κυβέρνηση δειλά δειλά ανοίγει και άλλες οικονομικές δραστηριότητες αν και οι πρώτες εντυπώσεις από τη χθεσινή ημέρα εφαρμογής click away δεν ήταν οι αναμενόμενες ενώ δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού που ήθελε να αποφύγει η κυβέρνηση.

Από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου μπαίνουν νέες δραστηριότητες ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Τα κομμωτήρια και τα κουρεία όλης της χώρας ανοίγουν σήμερα από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και τους πελάτες.

Από σήμερα θα αρχίσουμε να ξεφυλλίζουμε και βιβλία με την αγορά τους από τα βιβλιοπωλεία με ανώτατο όριο τους 3 πελάτες για καταστήματα μέχρι 100 τετραγωνικά και 1 άτομο για κάθε επιπλέον 15 τετραγωνικά και δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Από σήμερα επαναλειτουργούν και τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση πρέπει να γίνεται με την
αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop), μπορούν να αναπτύξουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το πλαίσιο που θα μπορούσε αυτό να υλοποιηθεί με ασφάλεια για τη δημόσια υγεία, καθώς υπάρχουν εμπορικά κέντρα που δεν διαθέτουν μεγάλους εξωτερικούς χώρους.

«Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με αυτό το σύστημα» αναφέρουν τα επιμελητήρια της χώρας , τονίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι κύριοι Γεωργιάδης και Πέτσας κρίνονται απαραίτητα προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία. «Απαιτείται όμως να προστατευθεί και η επιχειρηματικότητα», προειδοποιεί. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ωστόσο, στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται και οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από ορισμένους ιεράρχες στους κόλπους της εκκλησίας.

Ο αριθμός των ιεραρχών, που είναι αρνητικά διακείμενος στη φόρμουλα που κατέληξε η κυβέρνηση με την παρουσία πιστών μέχρι 9 άτομα και 25 στις μητροπόλεις τα Χριστούγεννα και τα Φώτα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από μητροπολίτες και το θέμα θα συζητηθεί στην ιερά σύνοδο.

Πηγή: vradini.gr

Related articles

Ακυβερνησία ιστιοφόρου στην Πρέβεζα λόγω τραυματισμού του Κυβερνήτη του και παροχή συνδρομής

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για ακυβερνησία του ιστιοφόρου σκάφους ”PEANUTS” σημαίας Γερμανίας, λόγω τραυματισμού του Κυβερνήτη και μοναδικού επιβαίνοντά του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του λιμένα Πρέβεζας.     Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. […]

Οι κάλπες έρχονται;

Το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των προβλεπόμενων βουλευτικών εκλογών εντός του 2019, ζητά μέχρι σήμερα 23 Ιανουαρίου το μεσημέρι προσφορές. Συγκεκριμένα 106 χιλιάδες κάλπες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή και προβλέπεται δυνατότητα προσαύξησης της ποσότητας έως 40%. Οι κάλπες θα πρέπει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *