Το βραβείο Nelson Mandela των Ηνωμένων Εθνών στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη απενέμεται από τον ΟΗΕ το βραβείο NELSON MANDELA για την αναγνώριση της κοινωνική της προσφοράς μετά την ανακοίνωση αυτήν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τη συνεχάρη για την απονομή σε αυτήν από τον Ο.Η.Ε., του βραβείου Nelson Mandela σε αναγνώριση της σημαντικής κοινωνικής της προσφοράς. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η υψηλή αυτή διάκριση αποτελεί τιμή, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τη χώρα. Εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωση για την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη έκανε και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά :

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα, ως Υπουργός Εξωτερικών, από τον
Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών να απονεμηθεί το βραβείο Nelson Mandela, σε μια Ελληνίδα, την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Το βραβείο αυτό έχει ξεχωριστό ειδικό βάρος. Απονέμεται μόλις σε μία
γυναίκα και σ’ έναν άνδρα κάθε 5 χρόνια. Φέρει το όνομα μιας εκ των
εμβληματικότερων προσωπικοτήτων του 20ου και 21ου αιώνα.
Ο Νέλσον Μαντέλα συμβολίζει τον αιώνιο αγώνα για  τη δικαιοσύνη, την
ισότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όχι μόνο στη χώρα του, τη Νότιο Αφρική. Σε όλο στον κόσμο. Το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση του έργου των τιμώμενων στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και των αρχών που πρεσβεύει ο ΟΗΕ. Η απόφαση αυτή λοιπόν περιποιεί εξαιρετική τιμή, φυσικά στην τιμηθείσα, την κα Βαρδινογιάννη, αλλά και στη χώρα μας, την Ελλάδα. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς την τιμηθείσα, για την άκρως τιμητική αυτή διάκριση. Εύχομαι ολόψυχα όπως το παράδειγμα της κοινωνικής προσφοράς και της στήριξης των συνανθρώπων μας, να αποτελέσει έμπνευση για όλους. Ειδικά σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, όπου η ανθρωπότητα στο σύνολό της δοκιμάζεται.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι πρέσβης καλής θέλησης της UNESCO, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» (ΕΛΠΙΔΑ) και του Συλλόγου «Οράμα ΕΛΠΙΔΑΣ».

διάβασε και αυτό  Η Φώφη του ΚΙΝΑΛ και ο Γιώργος του Φάρου Τυφλών Καλλιθέας.

Εμπνευσμένη από τη μητρότητα, έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο αρχείο ανθρωπιστικής εργασίας προς όφελος των παιδιών και των μειονεκτουσών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε θέματα ειρήνης, εκπαίδευσης, υγείας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Καταπολεμά την εμπορία ανθρώπων, την εκμετάλλευση παιδιών, τον αναλφαβητισμό, την κλιματική αλλαγή και άλλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη που εργάζεται μέσα από το ίδρυμά της στοχεύει να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου για τα παιδιά, την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, του αναλφαβητισμού, της κλιματικής αλλαγής και πολλών άλλων θεμάτων που απασχολούν σήμερα. Ταυτόχρονα, μέσω των προγραμμάτων του Ιδρύματος, υποστηρίζει παιδιά και οικογένειες μειονεκτικών κοινωνικών ομάδων, πρόσφυγες και σχολεία.

Ως πρόεδρος του Συλλόγου Παιδιών Φίλων «ΕΛΠΙΔΑ (ΕΛΠΙΔΑ) για περισσότερα από 25 χρόνια η Μαριάννα Β. Βαρδονογιάννη αγωνίζεται κατά του παιδικού καρκίνου. Έχει ιδρύσει την πρώτη παιδική μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών στην Ελλάδα, χάρη στην οποία σώθηκαν 860 παιδιά από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες μέχρι σήμερα, ίδρυσε το πρώτο παιδιατρικό νοσοκομείο ογκολογίας και την πρώτη τράπεζα εθελοντών δωρητών μυελού των οστών στην Ελλάδα και ανέλαβε ορισμένες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τα άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποστηρίζει πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ και χρηματοδότησε τη δημιουργία του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Υποστηρίζει επίσης τα προγράμματα της UNESCO για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σε πολλά μέρη του κόσμου και προωθεί την υλοποίηση των αναπτυξιακών στόχων του ΟΗΕ.

Ως πρεσβευτής καλής θέλησης της UNESCO, η κα Βαρδινογιάννη συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς, ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Κάτω από όλες αυτές τις συνεργασίες, συμμετέχει σε φόρουμ και συνέδρια ως ομιλητής ή συμμετέχουσα, καθώς και σε διεθνείς και ευρωπαϊκές συναντήσεις και φόρουμ.

διάβασε και αυτό  Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρότατη η ανάκαμψη στην Ελλάδα, μόλις βρεθεί το εμβόλιο

Το έργο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και έχει λάβει πολλές διακρίσεις, βραβεία και μετάλλια: Gold Cross of Benefaction Order the Greek Republic, Academy of Athens Award, Lady Patriarchate of Alexandria, Knight and Officer of the Legion of Honor of the Γαλλική Δημοκρατία, το Μεγάλο Βραβείο του Χάρτη του Παρισιού κατά του καρκίνου, το βραβείο «Ripple of Hope» από το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy Human Rights» κ.λπ.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ήπια άνοδο παρουσίασαν και σήμερα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Ειδικότερα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: