fbpx
17 °C Athens, GR
29 Νοεμβρίου 2020

Το Δημόσιο έχει άλλους εργασιακούς νόμους ; Οι πολίτες έχουν τον λόγο

Τη στιγμή που το κράτος με σχετική διάταξη νέου εργασιακού νομοσχεδίου  «κλειδώνει» ωράριο εργασίας 10 ωρών με έως και 2 ώρες υπερωρία την ημέρα, χωρίς έξτρα αμοιβή, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης ζήτησης, και την ίδια στιγμή που επίσης το κράτος καταδικάζει με τσουχτερά πρόστιμα κάθε είδους συνωστισμό, λόγω κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού μια δημόσια υπηρεσία αποφασίζει να κάνει περικοπή ωραρίου και να παραμένει ανοιχτή μόνο 7 ώρες και μάλιστα χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση.

Κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Καλλιθέα, με μία ανακοίνωση σε χαρτί Α4 , ανυπόγραφη και χωρίς καμία επίσημη σφραγίδα, που θυμίζει ανακοίνωση διαχειριστή πολυκατοικίας, κι όχι δημόσια επιχείρηση, ενημερώνει τους πολίτες ότι από 26 Οκτωβρίου θα λειτουργεί μέχρι τις 14:45. Σημειωτέον ότι μέχρι πρότινος το συγκεκριμένο κατάστημα παρέμενε συνεχόμενα ανοιχτό μέχρι και το βράδυ.

Αποτέλεσμα αυτού, σε συνδυασμό με τις ανέκαθεν ελλείψεις προσωπικού, δούλευαν μόνο δύο με τρία ταμεία, ήταν και είναι η ταλαιπωρία των πολιτών, είτε λόγω δίωρης σχεδόν αναμονής, είτε λόγω προσέλευσής τους ώρες που μέχρι πρότινος το κατάστημα παρέμενε ανοιχτό με αποτέλεσμα να φεύγουν άπραγοι.

Προφανώς οι διευθυντές των Ελληνικών ταχυδρομείων, που είμαι σίγουρη πως δόμησαν σωστά το βιογραφικό τους, ώστε να βρεθούν στις κατάλληλες για εκείνους θέσεις εργασίας, θεώρησαν σοφό και αναγκαίο, εν μέσω πανδημίας, όπου οι μεταφορές μέσω των ταχυδρομείων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, να κάνουν περικοπές προσωπικού και ωρών εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία να παραμένουν ανοιχτά παραπάνω ώρες, να ανοίγουν ακόμα και τις Κυριακές, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες που έχουν προκύψει. Και αναφέρομαι στους διευθυντές των Ελληνικών ταχυδρομείων, καθώς οι υπάλληλοι αφενός δεν είναι σε θέση να πάρουν μια τέτοια αυθαίρετη απόφαση και αφετέρου εξυπηρετούν υπέρ το δέον, παρά τις ελλείψεις, τους πολίτες.

Ένα είναι σίγουρο, αν οι δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις παρείχαν ποιότητα υπηρεσιών όπως οι ιδιωτικές και αν οι ιδιωτικές ακολουθούσαν το μισθολόγια των δημοσίων αντίστοιχα, θα είχαμε ανέβει πολλά σκαλιά στο βιοτικό μας επίπεδο ως χώρα. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό θα συνεχίζει το δημόσιο, με σαφέστατες τις εξαιρέσεις προφανώς, να είναι ένα ανέκδοτο το οποίο όλοι γνωρίζουν και κανένας δεν γελάει πια.

Related articles

Το σύνδρομο της “Άδειας Καρέκλας”

Διαμαρτυρία που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), η οποία ζητά εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης. Συγκεκριμένα, σε πολλά σημεία της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Κέρκυρα, τοποθετήθηκαν άδειες καρέκλες σε κεντρικά σημεία. Στην πλατεία Συντάγματος, οι άδειες […]

Πρόσκληση σε ειδική & τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καλούμε σε ειδική & τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνουν στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30 η ειδική και ώρα 20:00 η τακτική, βάσει του άρθ. 67 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω: Το θέμα & η εισήγηση της ειδικής ΕΔΩ Τα θέματα & οι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *