16 °C Athens, GR
23 Οκτωβρίου 2020

Το ΙCC WOMEN HELLAS «Ταξίδεψε» Αμερική Καναδά Βρυξέλλες & Παρίσι στέλνοντας εικόνα από την φωτισμένη Ακρόπολη

Τις δημοσιογράφους που θα απαρτίζουν το νέο cluster Media υποδέχθηκε  η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου  &  μέλη της συντονιστικής επιτροπής σε δείπνο με θέα την Ακρόπολη & τον ολοκαίνουργιο φωτισμό της.

Η  Υπεύθυνη ενημέρωσης  στο κανάλι της Βουλής Αλεξία  Κουλούρη, η Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων-Ελληνικό Τμήμα, Σάγια Τσαουσίδου & δύο εμπειρότατες δημοσιογράφοι του ελεύθερου ρεπορτάζ  με διεθνείς  επιτυχίες στο ενεργητικό τους η  Μαρία Λεμονιά και η  Αννα Γριμάνη  δήλωσαν «έτοιμες από καιρό» να  συμβάλλουν στην δικτύωση των Ελληνίδων που διαπρέπουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ταυτόχρονα η Πρόεδρος  καλωσόρισε  την δημοσιογράφο – συγγραφέα Ιουστίνη Φραγκούλη που αναλαμβάνει να δημιουργήσει το cluster του ICC WOMEN HELLAS στον Καναδά  όπου ζει, εργάζεται, δημιουργεί & προοδεύει τα τελευταία 31 χρόνια.

Σε video call οι δημοσιογράφοι μίλησαν & αντάλλαξαν απόψεις με την Ελληνογαλλίδα Ευρωβουλευτή (στο κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν) Χρυσούλα Ζαχαροπούλου η οποία θα συμβάλει στην διεύρυνση του ICC στην Ευρώπη, εκκινώντας από τις Ελληνίδες της Γαλλίας.

Η δεύτερη τηλε-σύνδεση έγινε με τις  Βρυξέλλες  και την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή  Ελίζα Βόζενμπεργκ Ambassador του ICC WOMEN HELLAS για την ισότητα, τον τομέα που έχει αναλάβει & στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παρούσα  ήταν επίσης η πρέσβης Κατερίνα Μπούρα από τις πρώτες γυναίκες του διπλωματικού σώματος στην Ελλάδα & η υπεύθυνη της Ελληνικής Αγωγής Ευγενία Μανωλίδου, με τη νομικό Ελένη Γιαννοπούλου & την οδοντίατρο Αγγελική Μαργαρίτη-Andrews που συναπαρτίζουν  το cluster «Απόδημος Ελληνισμός».

Last, but not least η Νιόβη Χριστοπούλου μία δυναμική Ελληνοαμερικανίδα που ηγείται του cluster της Νέας  Υόρκης  στο οποίο συμμετέχουν επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί  όπως η Αlexandra Vasillaros, η  Evi Adamidi, η Maria Vassalos, η Hara Mavrikos-Gisholt, η Jaqueline Anca Vassilatos & η  Marina Hadjipateras

Ο κόσμος έγινε ξαφνικά μικρός κάτω από τον άμορφο Αττικό ουρανό, αφού οι Ελληνίδες από κάθε γωνιά του πλανήτη έδωσαν υπόσχεση να στηρίξουν η μία την άλλη , να δικτυωθούν και να αλληλογνωριστούν, ώστε να υλοποιηθούν  projects για την ενδυνάμωση των όπου γης Ελληνίδων!

Pics by Vassilis Koutroumanos

* To  ICC Hellas World Business Women Initiative είναι η δυναμική & σύγχρονη ένωση γυναικών επαγγελματιών, διακεκριμένων ηγετικών στελεχών & επικεφαλής εταιρειών που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών & την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας με την συνδρομή του παγκόσμιου networking του ICC.

Related articles

«Τα Χρονικά της Νάρνια» σε ναό του 12ου αιώνα στην Αγγλία

Τους επισκέπτες εκκλησίας του 12ου αιώνα στο ανατολικό Γιορκσάιρ της Αγγλίας, θα υποδέχονται σύντομα χαρακτήρες από τη σειρά βιβλίων «The Chronicles of Narnia» (Τα χρονικά της Νάρνια) του Κλάιβ Στέιπλς Λιούις που έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, 14 γλυπτά από ασβεστόλιθο που απεικονίζουν τον Ασλάν το λιοντάρι, τη Λευκή Μάγισσα Τζάντις, […]

ΚΠΙΣΝ: Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε έργα Beethoven

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 20.30 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τον κορυφαίο μαέστρο Γιώργο Πέτρου σε δύο από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου συμφωνικού ρεπερτορίου, την 6η και 7η Συμφωνία του Ludwig van Beethoven, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.  Η συναυλία πραγματοποιείται με τη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *