Το χωριό στην Καρδίτσα γενέτειρα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα

Το ορεινό χωριό που συναντάται στον όγκο των Αγράφων και χαίρει άπλετης θέας στο Θεσσαλικό κάμπο, ακούει στο όνομα Μορφοβούνι και είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει και το όνομά του. Ένας υπέροχος προορισμός μέσα στην πλούσια φύση του ορεινού όγκου, σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη Πλαστήρα.

Χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων αποτελεί το μεγαλύτερο χωριό του δήμου Λίμνης Πλαστήρα, και τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται τουριστικά λόγω της εγγύτητάς του με το διασημότερο αξιοθέατο του νομού. Αυτό για το οποίο φημίζεται το χωριό είναι το γεγονός ότι αποτελεί γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων όπως ο στρατηγός και πολιτικός Νικόλαος Πλαστήρας, ο ζωγράφος Δημήτρης Γιολδάσης και ο λογοτέχνης Αντώνης Σαμαράκης.

kalitheapress grΟι λάτρεις της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού μπορούν να κατευθυνθούν προς την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα και να απολαύσουν τόσο το μαγευτικό τοπίο, όσο και τις δραστηριότητες που είναι διαθέσιμες στις εγκαταστάσεις της λίμνης.

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό συναντάται η Μονή της Αγίας Τριάδας που χρονολογείται από το 1858, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας πυρπολήθηκε από τους Ιταλούς το 1943.

Αυτό σίγουρα που μένει αξέχαστο σε όποιον επισκεφτεί το χωριό είναι η άπλετη θέα που προσφέρει τόσο προς την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του Θεσσαλικού κάμπου.

Πηγή: newsbeast.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Εφυγε από τη ζωή στην Αθήνα που κατοικούσε τον τελευταίο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel