Το Pretty naill στη Καλλιθέα συμβουλεύει για την περιποίηση των νυχιών

#Μένουμε Σπίτι# όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και την υγεινή των νυχιών μας για αυτό απευθυνθήκαμε τηλεφωνικά στο Pretty nail Καλλιθέα

Η υγιεινή των νυχιών αποτελεί βασικό μέρος της ατομικής υγιεινής και ειδικότερα της υγιεινής των χεριών και των ποδιών. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να την αναλύσουμε σε συνδυασμό με την υγιεινή των χεριών και την υγιεινή των ποδιών.

Υγιεινή των χεριών

Τα χέρια θα πρέπει να πλένονται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί έτσι μειώνεται σημαντικά η πιθανότατα μετάδοσης παρασιτικών ή λοιμωδών νοσημάτων. Η υγιεινή των χεριών είναι σημαντική σε όλα τα άτομα ιδιαίτερα όμως σε άτομα που έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς καθώς επίσης και στους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τα χέρια τους για την παροχή υπηρεσιών σε άτομα που είναι ασθενείς π.χ. (προσωπικό ιατρείων, αισθητικοί, φυσιοθεραπευτές κλπ.).

Τα χέρια μπορούν να μολυνθούν από διάφορες εκκρίσεις, πύο, αίμα, τραύματα, μολυσμένα αντικείμενα – εργαλεία κ.λ π.

Θα πρέπει να πλένονται σχολαστικά με σαπούνι και τα νύχια να βουρτσίζονται με ειδική βούρτσα.

Ειδικότερα θα πρέπει να πλένονται:

α) Πριν από κάθε γεύμα

β) Κατά το πρωινό πλύσιμο

γ) Μετά την τουαλέτα

δ Μετά από κάθε εργασία

ε) Μετά από πολλές χειραψίες

στ) Μετά το μέτρημα χρημάτων

Τα νύχια και ιδιαίτερα τα μακριά νύχια αποτελούν εστία μικροβίων. Είναι απα­ραίτητο το βούρτσισμα τους για τον σωστό καθαρισμό τους. Πρέπει να κόβονται τακτικά (1 φορά την εβδομάδα) και να διαμορφώνεται το σχήμα τους.

Οι παρωνυχίδες δεν πρέπει να τραβιούνται ή να δαγκώνονται αλλά να κόβονται με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην τραυματίζεται το δέρμα. Η ολική αφαίρεση των επωνυχίων πρέπει να αποφεύγεται γιατί αυτά έχουν προστατευτικό ρόλο για το νύχι. Η ονυχοφαγία ή κοινώς «φάγωμα» των νυχιών είναι επίσης μια κατάσταση η οποία πρέπει να αποφεύγεται.

Σε πολλά άτομα η ονυχοφαγία αποτελεί την έκφραση αγχωτικών καταστάσεων και αίσθησης ανασφάλειας. Η ονυχοφαγία έχει σαν αποτέλεσμα μια μόνιμη δυσμορφία στο νύχι και στη γύρω περιοχή, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από μολύνσεις.

Η χρήση γαντιών μιας χρήσης μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή μετάδοσης μικροβίων, ενώ κρίνεται απαραίτητη η χρήση προστατευτικών γαντιών όταν τα χέρια έρχονται σε επαφή με απορρυπαντικά, καθαριστικά, τοξικές ουσίες. Μετά τη χρήση τα χέρια θα πρέπει πάλι να πλένονται, και να χρησιμοποιείται μετά μια προστατευτική κρέμα ή μια κρέμα περιποίησης χεριών. Αν πλένετε τα πιάτα ή τα ρούχα χωρίς να φοράτε γάντια, τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τα νύχια σας. Η υπερβολική επαφή των χεριών με το ζεστό νερό κάνει τα νύχια πιο μαλακά και επομένως πιο εύθραυστα, ενώ οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών τα ξηραίνουν και τα αφυδατώνουν. Καλό είναι, λοιπόν, να φοράτε γάντια όταν ασχολείστε με τις δουλειές του σπιτιού και να πλένετε τα χέρια σας με κρύο νερό.

διάβασε και αυτό  Ξεκινά εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών με Pfizer, Moderna

Η προστατευτική κρέμα εκτός από την ενυδάτωση προσφέρει και προστασία της επιδερμίδας των χεριών από λιποδιαλυτές ή υδατοδιαλυτές ερεθιστικές ουσίες. Οι σύγχρονες κρέμες ή λοσιόν περιποίησης χεριών ενυδατώνουν την επιδερμίδα ενώ παράλληλα μπορούν να περιέχουν επουλωτικές ουσίες (αλλαντοΐνη, ουρία).

Η τυπική τους φροντίδα συνήθως γίνεται με αφορμή τη φροντίδα των χεριών. Συχνό πλύσιμο, κρέμες χεριών και προστασία από τον ήλιο και το κρύο είναι ό,τι κάνουμε για τα χέρια μας και, έτσι, και για τα νύχια μας. Η περιποίηση όμως των νυχιών μπορεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή διαδικασία, για την οποία δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά λεφτά, αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε και μόνες σας στο σπίτι. Γιατί στόχος δεν είναι μόνο το βάψιμο αλλά τα υγιή, λαμπερά και δυνατά νύχια.

Ξεκινήστε από το λιμάρισμα, το οποίο πρέπει να γίνεται πάντα προς την ίδια φορά, για να μην σπάνε τα ευαίσθητα νύχια. Το σχήμα που θα επιλέξετε εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.

Συμβουλή: Περάστε λίγο ελαιόλαδο στις άκρες των νυχιών σας, για να μαλακώσουν τα επωνύχια σας (ή αλλιώς τα λεγόμενα πετσάκια).

Σπρώξτε τα επωνύχια σας προς τα κάτω με το ειδικό ξυλάκι, με μαλακές και ελαφρές κινήσεις. Ιδανικά θα ήταν να μην τα κόψετε γιατί θα αφήσουν ακάλυπτη τη μήτρα του νυχιού, ενώ με αυτό τον τρόπο γίνονται πιο σκληρά και τραχιά.

Με ένα buffer λειάνετε την επιφάνεια των νυχιών και αφαιρέστε από τις άκρες των νυχιών τα ξέφτια που άφησε η λίμα.

– Αν επιθυμείτε να τελειώσετε τη διαδικασία εδώ, χωρίς να εφαρμόσετε χρώμα στα νύχια σας, μην ξεχάσετε να βάλετε λίγη κρέμα χεριών για ένα πολύ μαλακό και ευχάριστο αποτέλεσμα.

– Αν θέλετε, ωστόσο, να τα βάψετε χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι με ασετόν για να απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα και περιττά προϊόντα που έχουν απομείνει στην επιφάνεια κάθε νυχιού.

– Τοποθετήστε στη συνέχεια μια στρώση βάσης, απαραίτητη για να προστατέψει το νύχι από το χρώμα ενώ παράλληλα θα το θρέφει όσο αυτό θα είναι «καλυμμένο». Περάστε έπειτα δυο στρώσεις από το βερνίκι της αρεσκείας σας.

– Τέλος, περάστε το top coat που θα βοηθήσει στο γρήγορο στέγνωμα αλλά και θα παρατείνει τη διάρκεια του μανικιούρ.

διάβασε και αυτό  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Οι 8 βασικές ερωτήσεις για τον ιό HIV που από άγνοια και δισταγμό δεν ρωτάμε

Υγιεινή των ποδιών

Η υγιεινή των ποδιών απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, αφού αυτά αποτελούν τη βάση στήριξης του σώματος και καταπονούνται πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η τήρηση μερικών απλών κανόνων μπορεί να εξασφαλίσει σωστή υγιεινή των ποδιών. Αυτοί οι κανόνες είναι:

– Καθημερινό πλύσιμο των ποδιών με χλιαρό νερό και σαπούνι.

Τα πόδια (κάτω άκρα) είναι τα θεμέλια του ανθρώπινου σώματος. Στηρίζουν το σώμα όταν στέκεται, περπατάει ή τρέχει. Επίσης, προστατεύουν τη σπονδυλική στήλη, τα οστά και τα μαλακά μόρια από την καθημερινή επιβάρυνση που δέχονται. Τα πόδια είναι κατασκευασμένα από τρεις καμάρες, που προσφέρουν στήριξη και απορροφούν φορτία όταν βρίσκονται στην ιδανική τους κατάσταση.

Απαλά και περιποιημένα πόδια με φροντίδα στο σπίτι

Το να καθίσεις αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα για πεντικιούρ μπορεί να είναι η υπέρτατη πράξη περιποίησης, αλλά αν θέλετε περιποιημένα πόδια, μπορείτε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα και στο σπίτι σας!

Ξεκινώντας πάρτε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, μια πετσέτα και βάλτε όλα τα εργαλεία του πεντικιούρ που χρειάζεστε σε ένα δίσκο ώστε να μπορείτε να τα παίρνετε εύκολα. Ελέγξτε αν οι ελαφρόπετρες, οι τσιμπίδες, τα ψαλίδια και οι λίμες είναι σε καλή κατάσταση. Επιλέξτε το βερνίκι νυχιών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, έχετε δίπλα σας βαμβάκι κλπ.

Αρχικά αφαιρέστε το παλιό βερνίκι νυχιών. Προτείνεται η χρήση ξεβαφτικού χωρίς ακετόνη, καθώς η χρήση ακετόνης μπορεί να ξηράνει τα νύχια σας και να τους προκαλέσει ράγισμα ή σπάσιμο στις άκρες.
Μουλιάστε τα πόδια σας για περίπου είκοσι λεπτά σε χλιαρό νερό με θα μαλακώσει τα πόδια σας και θα κάνει ευκολότερη την αφαίρεση των ξηρών και νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Για τον λόγο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια ειδική lotion, ή προσθήκη ελαίων στο νερό.

Ξηρότητα. Μην ξεχνάτε τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας – είναι σημεία που συγκεντρώνεται βρωμιά και βακτήρια. Στεγνώστε τα καλά και τραβήξτε τη γωνία μιας πετσέτας μέσα από αυτά. Καλό στέγνωμα των ποδιών και ιδιαίτερα στα μεσοδακτύλια διαστήματα και χρήση ειδικής πούδρας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν τα πόδια ιδρώνουν πολύ.

Τα απαλά πόδια είναι εξίσου σημαντικά όσο και το αψεγάδιαστο βερνίκι, αφού η αφαίρεση των σκληρύνσεών σας τακτικά θα βοηθήσει να αποτρέψετε τη συγκέντρωση στρωμάτων νεκρού δέρματος και αργότερα τη δημιουργία σχισμών. Η αφαίρεση απαιτεί αρκετή δουλειά και αφοσίωση. Καλό θα είναι να αποφύγετε τη χρήση του ξυραφιού, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμούς και ζημιά σε υποκείμενες περιοχές της επιδερμίδας. Για μια λιγότερο επιθετική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία λίμα ποδιών ή μια ελαφρόπετρα. Συμβουλή: Εάν ασχοληθείτε με τους κάλους σας αφού τους έχετε μουλιάσει, θα είναι πιο μαλακοί άρα και πιο εύκολο να τους απομακρύνετε.

διάβασε και αυτό  Αυξητική τάση παρουσιάζει ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Δώστε σχήμα στα νύχια σας είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλεφθεί. Τα μακριά νύχια μπορούν να καταστρέψουν τις κάλτσες σας ή ακόμη και να αλλάξουν τον τρόπο που περπατάτε Τα νύχια πρέπει να κόβονται τακτικά (μια φορά την εβδομάδα) σε ευθεία γραμμή και το μήκος τους να μη ξεπερνά το μήκος του δακτύλου. Είναι προτιμότερο το κόψιμο των νυχιών να γίνεται μετά το μπάνιο, ενώ τα νύχια θα είναι ακόμα μαλακά. Απαιτείται προσοχή στο μήκος του νυχιού γιατί ανκοπεί βαθιά μπορεί στη συνέχεια να μεγαλώσει μέσα στο δέρμα (ονυχοκρύπτωση). Οπότε μην τα κόβετε ή τα λιμάρετε παρά ελάχιστα, στα πλάγια -το σχήμα του νυχιού θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη φυσική καμπύλη του δάχτυλου. Στη συνέχεια, λιμάρετε μαλακά τις άκρες. Αν τα νύχια σας είναι άγρια στις άκρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λίμα για να τα λιάνετε. Αν χρειάζεται να βγάλετε τις παρανυχίδες, μην τις κόψετε , καθώς αυτό ενδέχεται να τις τραυματίσει, αλλά καλύτερα σπρώξτε τις απαλά προς τα πίσω, κάτι που είναι εύκολο να κάνετε μετά το ποδόλουτρο σας.

Ενυδατώστε για περιποίηση, μετά από όλη αυτή τη δουλειά: η εφαρμογή μιας ιδιαίτερα ενυδατικής κρέμας θα αφήσει τα πόδια σας λεία και απαλά. Επειδή η επιδερμίδα του ποδιού είναι πολύ παχύτερη από ό, τι σε άλλα σημεία του σώματός σας, θα χρειαστείτε ένα προϊόν που χαρίζει αποτελεσματική ενυδάτωση. Αντα πόδια σας υποφέρουν από πολύ ξηρό δέρμα και σκληρύνσεις, ανεξάρτητα από την όποια κρέμα χρησιμοποιείτε, αφιερώστε χρόνο να την απλώσετε κάνοντας μασάζ. Αυτό δεν είναι μόνο εξαιρετικά χαλαρωτικό και τονωτικό για την κυκλοφορία των ποδιών σας, αλλά επίσης θα βοηθήσει την κρέμα να εισχωρήσει καλύτερα.

Η περιποίηση των νυχιών είναι σίγουρο ότι συμβάλλει στην καλή εμφάνιση, όταν όμως γίνεται πολύ συχνά ή με λάθος τρόπο, ενδέχεται να οδηγήσει σε τραυματισμό της ρίζας του νυχιού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία λευκών κηλίδων. Τα διαλυτικά που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του χρώματος των βερνικιών αφυδατώνουν τα νύχια, τα ξεφλουδίζουν και τα λεπταίνουν με αποτέλεσμα να σπάνε. Εμείς παρότι στο σπίτι για λίγο ακόμη είμαστε στη διάθεση σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στη σελίδα στο fb

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Ξενώνας Μεταβατικής Φιλοξενίας άνοιξε από σήμερα στην Αθήνα, για…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: