Τρίτη 16 Απριλίου – Συντονιζόμαστε Ψηφιακά

Ραδιόφωνο. Το πιο ισχυρό ΜΜΕ. Διευρύνει την φαντασία του ακροατή και ταυτόχρονα του αφυπνεί αναμνήσεις ακόμα και συναισθήματα και μόνο, μέσω της ακοής. Αλλά από που προέρχεται όλο αυτό;

Το 1896, ο Ιταλός εφευρέτης Γκουλιέλμο Μαρκόνι ήταν ο πρώτος που πραγματοποίησε στην Αγγλία επίδειξη ραδιοφωνικής επικοινωνίας, καταφέρνοντας να στείλει ασύρματο σήμα σε απόσταση 2km, ενώ το 1901 απέδειξε ότι μπορούσαν να σταλούν ραδιοφωνικά μηνύματα επάνω από τον Ατλαντικό σε μια απόσταση περίπου 3km.Το πρώτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα –με φωνή και μουσική- μεταδόθηκε από τον πειραματικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ρέτζιναλτ Φέσσεντεν στο Μπραντ Ροκ της Μασσαχουσέττης, την παραμονή των Χριστουγέννων του 1906.

Στην Ελλάδα, ήδη από το 1923 άρχισε μια προσπάθεια εγκατάστασης ραδιοφωνικού πομπού και ύστερα από αρκετά χρόνια πειραματισμών, ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός εξέπεμψε στη Θεσσαλονίκη την 25η Μαρτίου του 1928 με ιδιωτική πρωτοβουλία από το ραδιοηλεκτρολόγο Χρίστο Τσιγγιρίδη. Ο σταθμός λειτούργησε για 20 χρόνια, μεταδίδοντας τακτικά εκπομπές.

Το όραμα του Βρετανού επιστήμονα Τιμ Μπέρνερς Λι για ένα παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών φέρνει το 1989 την μεγάλη άνθιση του διαδικτύου στις ΗΠΑ. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1993 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αμερική το διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Η Μορφή αυτή θα χαρακτηρίσει την Πόλη, αύριο, Τρίτη 16 Απριλίου στο #KallitheaPress Web Radio

 

Συντονιστείτε στο: www.kalitheapress.gr/radio

 

Από τις 4μμ ξεκινάμε το νέο μας πρόγραμμα:

Τρίτη 16/4

4μμ – 5μμ Καλωσόρισμα στο νέο Web Radio της Πόλης
5μμ – 7μμ Γρηγόρης Λεύκελης
7μμ – 9μμ Δημήτρης Μπιζιώτας
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Στάση εργασίας για το Δημόσιο την Τετάρτη στην Αττική. Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Απάντηση

Recommended
[pdf-embedder url="https://kalitheapress.gr/wp-content/uploads/2019/04/Έρευνα-Press20final1ιντ.pdf" title="Έρευνα Press20final1ιντ"]
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: