Τροπολογία για γρήγορη αδειοδότηση επιχειρήσεων για αντισηπτικά κατέθεσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Τροπολογία με τον οποία επιταχύνεται η διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή αντισηπτικών κατέθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κάτι που είχε προαναγγείλει λίγο νωρίτερα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Σύμφωνα με τον Υπουργό η ρύθμιση αναμένεται να εκτινάξει την παραγωγή στα 800.000 τεμάχια ημερησίως.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κατά την περίοδο που υφίσταται ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοιού, θα υπάρχουν επαρκή αποθέματα αντισηπτικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά, κρίνεται απαραίτητο να προβλεφθεί η δυνατότητα παραγωγής των ανωτέρω προϊόντων σε βιομηχανίες, οι οποίες είναι ήδη κάτοχοι σχετικής άδειας παραγωγής φαρμακευτικών ή καλλυντικών προϊόντων . Η διάθεση, διανομή και μεταπώληση των ανωτέρω αντισηπτικών θα γίνεται μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας και μετά από σχετική έκδοση άδειας», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

Νωρίτερα, στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως είναι  εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, αλλά παραδέχθηκε ότι στην αγορά υπάρχει έλλειμμα αντισηπτικών λόγω της τεράστιας ζήτησης. «Μόνο σήμερα το πρωί τα σούπερ μάρκετ παρέλαβαν 500.000 τεμάχια», είπε και προσέθεσε: «Στενοχωριέμαι που σας το αποκαλύπτω σε αυτή την ηλικία αλλά αν δεν υπάρχει κέρδος κανένας επιχειρηματίας δεν θα κάνει εισαγωγές».

Από την πλευρά του ο Ν. Παππάς σήκωσε τους τόνους επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη ρύθμιση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση σχετικά με τη μείωση στο 50% των συμβάσεων εργασίας αλλά και για το κόστος επίταξης ιδιωτικών κλινικών. «Όποιος εργοδότης πειράξει εργαζόμενο θα μείνει μόνος. Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποιος τόσο ανόητος που να κάνει απολύσεις αυτή την περίοδο», απάντησε ο Α. Γεωργιάδης.

διάβασε και αυτό  ΠΕΤΣΑΣ -ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Υπέκυψε 46χρονος στρατιωτικός από τη Ξάνθη που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστημιακό…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel