Τσίπρας: Εξοντωτικό το πρόστιμο 500 ευρώ για παραβίαση lockdown

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αύξηση του προστίμου για όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα στο lockdown ή δεν έχουν στείλει sms στο 13033 για τις μετακινήσεις στα 500 ευρώ άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. Συγχρόνως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεφύλαξε αιχμηρά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με την θεαματική αλλαγή στάσης του ιδίου και της κυβέρνησής του απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε στην κυβέρνηση ότι η αύξηση του προστίμου συνιστά ένα εξοντωτικό μέτρο την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας λαμβάνουν μόλις 534 ως αποζημίωση για το καθεστώς της αναστολής εργασίας στην οποία έχουν τεθεί. «Για εσάς η ανεμελιά της Πάρνηθας μπορεί να μην έλεγε κάτι, εσείς μπορείτε να τα πληρώσετε. Το ίδιο κι εγώ και όσοι παίρνουμε τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Ομως για καποιον που παίρνει σύμφωνα με τα μέτρα σας 534 ευρώ πώς θα ζήσει; διερωτήθηκε». Μάλιστα θύμισε πως εσχάτως ο πρωθυπουργός είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ανακάλυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι εξαρτημένη από το μισθό της.

Κλείνοντας τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν κι όχι αυτούς που σέρνονται πίσω της».  Αναφερόταν προφανώς στην χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και γι’ αυτό θύμισε τα όσα έλεγε κι έπραττε δύο χρόνια πριν ο κ. Μητσοτάκης για να τα αντιπαραβάλει με όσα αναφέρει σήμερα για την Συμφωνία και την ανάγκη πιστής τήρησής της.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε με νόημα: «Η αξιοπιστία είναι κρίσιμο θέμα. Την αξιοπιστία σας ως πολιτικός εσείς και η παράταξή σας δεν την έχετε χάσει μόνο μέσω πανδημίας. Είδα χθες την συνάντησή σας με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και είπατε ότι είναι ανάγκη να τηρηθεί με απόλυτο τρόπο». Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε θυμίζοντας: «Στις 25/01/19 δηλώνατε “η  Συμφωνία των Πρεσπών  αποτελεί εθνική ήττα. Είναι  ένα εθνικό λάθος που προσβάλλει ιστορία της πατρίδας μας».

Πηγή: ethnos.gr

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα καθώς το απόγευμα αναμένεται να…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!