Τσίπρας: ”Οι αστυνομικοί στις σχολές δεν θα λύσουν προβλήματα, θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα”

Οι ανεκπαίδευτοι ειδικοί φρουροί μέσα στα Πανεπιστήμια δεν θα λύσουν προβλήματα αλλά θα προσθέσουν και άλλα, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την πανεπιστημιακή αστυνομία είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας συμφώνησε πλήρως με τους πανεπιστημιακούς, ότι «όσοι αντιδρούν στη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν παραγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξει επαρκής και αποτελεσματική φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων». Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τόνισε ότι οι ένοπλοι αστυνομικοί μέσα στις σχολές «θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα προβλήματα».

«Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι ότι οι ένοπλοι αστυνομικοί μέσα στις σχολές και μάλιστα ανεκπαίδευτοι ειδικοί φρουροί, όχι μόνο δεν θα λύσουν προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία των πανεπιστημιακών κατά της αστυνομίας εντός ΑΕΙ, η οποία μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τις 1.080 υπογραφές ακαδημαϊκών σημειώνοντας ότι η «ευρύτατη συσπείρωση δημοκρατικών ακαδημαϊκών ανεξάρτητα πολιτικής ή κομματικής προτίμησης» αποτελεί μια ευχάριστη εξέλιξη.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που «συνειδητά η κυβέρνηση θέτει σε καραντίνα με πρόσχημα την πανδημία». Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για «ευτράπελα» αναφερόμενος στην απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. 

«Προφανώς έχει να κάνει με τις αναμενόμενες κινητοποιήσεις των φοιτητών. Η κυβέρνηση έχει δυσανεξία στη κοινωνική διαμαρτυρία και επιθυμεί μια κοινωνία σε διαρκή ύπνωση και καραντίνα. […] Αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την πανδημία, τότε το μόνο που έχει να κάνει, είναι να αναβάλει την ψήφιση του νόμου για τη περίοδο που θα έχει επανέλθει η κανονικότητα. Φέρνοντας το νομοσχέδιο υποβάθμισης των ΑΕΙ εν μέσω πανδημίας, είναι η ίδια η κυβέρνηση που προκαλεί την ένταση» είπε ο κ. Τσίπρας.

Καταληκτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την «απαράδεκτη», αναφορά του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία τονίζοντας πως «αν η κυβέρνηση και οι υπουργοί της έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση και ως οδηγό τα όσα συνέβησαν κατά την επτάχρονη δικτατορία, τότε δεν μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό η χώρα και ο λαός μας».

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συγχαρούμε και όχι να ψέξουμε τον κ. Συρίγο. Να τον συγχαρούμε για την ειλικρίνειά του. Θα αποβεί καταλυτική ώστε να συνειδητοποιήσουν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες -και εντάσσω σε αυτούς προφανώς και τους συντηρητικούς πολίτες- ποιες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης στο πεδίο των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, και δυστυχώς και στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Μετρό Θεσσαλονίκης ή αλλιώς... «Γεφύρι της Άρτας»: Η πανδημία του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!