Το διαστημικό πρόγραμμα έτοιμο για απογείωση

H Επιτροπή χαιρετίζει την έκδοση του κανονισμού για το διάστημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, με την οποία επισφραγίστηκε η σχετική πολιτική συμφωνία που επετεύχθη τον Δεκέμβριο του 2020.

Με 14,88 δισ. ευρώ, το διαστημικό πρόγραμμα διαθέτει τον υψηλότερο μέχρι τώρα προϋπολογισμό για το διάστημα και περιλαμβάνει όλες τις διαστημικές δραστηριότητες της ΕΕ σε έναν ενιαίο κανονισμό. Το διαστημικό πρόγραμμα θα εξασφαλίσει τη συνέχεια και την εξέλιξη των τριών υπαρχόντων εμβληματικών προγραμμάτων Galileo, Copernicus και EGNOS.

Επίσης, θα στηρίξει νέες πρωτοβουλίες για την επιτήρηση του διαστήματος (SSA), συμπεριλαμβανομένης της επιτήρησης και παρακολούθησης του διαστήματος (SST), της διαστημικής μετεωρολογίας, των κοντινών στη Γη αντικειμένων (NEO) και των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών (GOVSATCOM).

Το διαστημικό πρόγραμμα θα συμβάλει στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας της ΕΕ και στην ανθεκτικότητά της. Χάρη σε αυτόν τον νέο κανονισμό, η ΕΕ θα δώσει ώθηση στις κατάντεις εφαρμογές/τεχνολογίες, θα ενισχύσει τη υιοθέτηση των διαστημικών προγραμμάτων από τους χρήστες και την αγορά και την αξιοποίηση των τεράστιων προοπτικών των διαστημικών δεδομένων και υπηρεσιών για την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών.

Το διαστημικό πρόγραμμα προωθεί επίσης την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού διαστημικού οικοσυστήματος. Το ταμείο διαστημικών επενδύσεων CASSINI, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα ενισχύσει ρηξικέλευθες νεοφυείς επιχειρήσεις και καινοτομίες. Θα συμβάλει ώστε η Ευρώπη να καταστεί ένας παγκόσμιας εμβέλειας κόμβος διαστημικής επιχειρηματικότητας.Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Αποκαταστάθηκε η λειτουργία WhatsApp, Instagram και Messenger ανακοίνωσε η εταιρεία Facebook

Απάντηση

Recommended
Ντέπη Στενού Αφιερωμένη στην μετάνοια και την προδοσία η Μεγάλη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: