fbpx
13 °C Athens, GR
6 Δεκεμβρίου 2020

Υποβαθμίστηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Καλλιθέας

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας για άλλη μια φορά  και όχι στην παραλία μας τελέστηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 ο αγιασμός των υδάτων. Λες και η Καλλιθέα δεν έχει παραλία ή η νέα διοίκηση την έχει εκχωρήσει πλήρως.

Οι  πιστοί μετά τον αγιασμό  των υδάτων προσκλήθηκαν  σε μία μικρή αίθουσα λίγων μόλις τετραγωνικών, χωρίς καθίσματα, να στοιβαχθούν όρθιοι, για να ακούσουν ένα σύντομο άνευ ουσίας δεκάλεπτο προεκλογικό λογύδριο – με μελλοντικές όπως πάντα αναφορές και μηδενικό έργο – από τον απερχόμενο Δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, λες και επρόκειτο για μια προεκλογική συγκέντρωση.

Κάτι τέτοιο είχε ήδη διαφανεί από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Θεοφανείων του Δήμου, όταν ακόμα και η Θεία λειτουργία στον  Ι. Ναό Παντανάσσης Τζιτζιφιών ονομάστηκε συγκέντρωση (βλέπε kalllithea.gr 09:30 π.μ. Συγκέντρωση στον Ιερό Ναό της Παντανάσσης) Ταυτόχρονα το ίδιο κείμενο μας καλούσε να τιμήσουμε !!!  με την παρουσία μας μια θρησκευτική τελετή..

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, μετά το τέλος του αγιασμού, έκοψε μία πρωτοχρονιάτικη πίτα (της κακιάς ώρας) τα κομμάτια της οποίας έφθασαν μόνο για λίγους, δηλαδή τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων τους οποίους μάλιστα αιφνιδίασε καταργώντας την εθιμοτυπία και δεν τους έδωσε το δικαίωμα να απευθύνουν ευχές.  Αγνοήθηκαν πλήρως στην τελετή κοπής πίτας οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης.

Στη συνέχεια ο κ Δήμαρχος υποτίθεται ότι θα βράβευε με το χρυσό μετάλλιο της πόλης, τους τ. Δημοτικούς Συμβούλους Ηλία Καββαδία και Χρήστο Κασαλιά.

Ο τρόπος απονομής όμως, υπήρξε το αποκορύφωμα της προχειρότητας και αποτέλεσε ντροπή για τα τιμώμενα πρόσωπα.

Αναγνώστηκε μόνο η Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, αντί για μετάλλια και Πάπυρους έδωσε  πλακέτες, δεν αναφέρθηκε στο έργο ενός εκάστου των  τιμωμένων προσώπων και δεν επέτρεψε αντιφώνηση από τα τιμώμενα πρόσωπα.

Τέτοιου είδους τελετές αμαυρώνουν την λαμπρότητα και την εθιμοτυπία των δημοτικών τελετών και προσβάλουν το κύρος ενός μεγάλου Δήμου όπως ο Δήμος Καλλιθέας.

Παρακολουθήσαμε άφωνοι την πιο υποβαθμισμένη εκδήλωση εορτασμού Θεοφανίων, κοπής βασιλόπιτας και βραβεύσεων εδώ και είκοσι χρόνια.

Αναρωτηθήκαμε, πως είναι δυνατόν  τόσο εύκολα ο κ Δήμαρχος  να υποβαθμίζει την πόλη της Καλλιθέας, να ευτελίζει  τους πολίτες της, να υποτιμά τα τιμώμενα και τα αιρετά πρόσωπα και να εκφυλίζει της δημοτικές τελετές.

Η λέξη ντροπή είναι λίγη γι’ αυτό που ζούμε.

Related articles

5,3 εκατομμύρια επισκέψεις το 2018 στο ΚΠΙΣΝ

Η σταθερή αύξηση της επισκεψιμότητας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίστηκε και το 2018. Σε δύο μόλις χρόνια λειτουργίας, το ΚΠΙΣΝ έχει καταγραφεί ως βασικός προορισμός ψυχαγωγίας, μάθησης και άθλησης και κορυφαίος προορισμός πολιτισμού της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί πλέον βασικό μητροπολιτικό πάρκο της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, το 2018 το […]

ΠΕΑΝ Κώστας Περρικός

Σε τρεις ημέρες έχουμε 28η Οκτώβρη τιμώντας την ημέρα αυτή θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε άρθρα για τους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν τότε. Μια προσωπικότητα τέτοια ήταν και η Κώστας Περρικός γράφει για αυτόν η Τασσώ Γαιλά, το άρθρο δημοσιεύτηκε στην διαδικτυακή σελίδα diafaneia. Σαν σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 1942 και στις 12.03 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *