fbpx
7 °C Athens, GR
28 Ιανουαρίου 2021

Υπογράφηκε η κατασκευή του βιολογικού της Σούγιας

Τη σύμβαση που αφορά τα «Έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων οικισμού Σούγιας, Δήμου Καντάνου – Σελίνου» καθώς και του υποέργου «Σύστημα βιολογικής επεξεργασίας με προκατασκευασμένες μονάδες προσκολλημένης βιομάζας», υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 23/12/2020, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καντάνου – Σελίνου, Γιάννης Βαρδουλάκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Δρ. Μανώλης Διαλυνάς.

Το συνολικό κόστος των έργων ανέρχεται σε 675.180 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του είναι οι τέσσερις μήνες και η χρηματοδότηση γίνεται από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» και το ΠΕΠ Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά την «Προμήθεια – εγκατάσταση συστήματος βιολογικής επεξεργασίας & εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία» ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 400.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, ενώ η «Λειτουργία & Συντήρηση για 10 έτη» είναι εκτιμώμενης αξίας 15.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% για κάθε έτος.

Κύριος του έργου θα είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Σελίνου (Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου), φορέας υλοποίησης, κατασκευής και προϊσταμένη Αρχή ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) Α.Ε., ενώ την κατασκευή του ανέλαβε η «Διαλυνάς Ανώνυμη Εμπορική Τουριστική και Τεχνική Εταιρεία».

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του Ο.Α.Κ. στην Αγιά, συμμετείχαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής και ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περράκης.

«Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα έργων πνοής για την ευρύτερη περιοχή της Σούγιας, που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρηθεί αλλά και επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της μεγάλης της επισκεψιμότητας.  Η διαχείριση των λυμάτων της περιοχής, θα γίνεται πλέον σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και προϋποθέσεις για την προστασία της Δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος. Η συνεργασία και σε αυτή την περίπτωση, οδηγεί με γρήγορους πλέον ρυθμούς τόσο στην κατασκευή όσο και στην απρόσκοπτη λειτουργία του σημαντικότερου ίσως έργου της ευρύτερης περιοχής και αυτό μας κάνει όλους υπερήφανους. Δίνουμε βαρύτητα στους Δήμους – όλης της Κρήτης –  που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια και τους στηρίζουμε στην πράξη. Η συνεργασία με τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου έχει πολύ δρόμο μπροστά της και θα συνεχιστεί», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Α.Κ., Άρης Παπαδογιάννης.

«Ήταν ένα έργο, που το απαιτούσε ολόκληρη η Κρήτη και όχι μόνο το Σέλινο, διότι η Σούγια φιλοξενεί πάρα πολύ κόσμο το καλοκαίρι, απ’ όλο το νησί. Είναι ένα έργο με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα για την περιοχή και ακόμη μεγαλύτερο, περιβαλλοντικό. Δίνουμε λύση, σ’ ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα», τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

«Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αντιπεριφέρεια Χανίων, στήριξαν αυτή την προσπάθεια από την αρχή. Συνέδραμαν στην κατάρτιση των μελετών και στην ένταξή του στο πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” και στο ΠΕΠ Κρήτης. Ο Ο.Α.Κ. από την πλευρά του, λόγω της έλλειψης προσωπικού που έχει ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου, έρχεται να καλύψει με τα έμπειρα στελέχη του αυτό το κενό  και να υλοποιήσει μαζί μας μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα, όπως ο Βιολογικός της Σούγιας. Το έργο αυτό, έχει ακόμη την εξής πρωτοτυπία: ο ανάδοχος του, αναλαμβάνει και τη λειτουργία του για την επόμενη δεκαετία κάτι που για εμάς, είναι πάρα πολύ σημαντικό», επισήμανε ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περράκης.

«Η Δ.Ε.Υ.Α. θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, να προετοιμάσει το “έδαφος” για να λειτουργήσει άψογα το έργο. Πάντα ως υπηρεσία θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών του Δήμου μας, αλλά και των εταιρειών που συνεργαζόμαστε, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε, όπως δεσμεύθηκε και ο υπεύθυνος της εργοληπτικής εταιρείας, τον Αύγουστο του 2021, ότι το έργο θα ξεκινήσει να λειτουργεί», ανέφερε, από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καντάνου – Σελίνου, Γιάννης Βαρδουλάκης.

Πηγή: hania.news

Related articles

Ανοιχτό Βήμα …

  Αν είστε από τους εκλεγμένους Βουλευτές, περιφερειακούς συμβούλους, δημοτικούς συμβούλους, που δεν επιθυμείτε να έχετε επαφή με τους πολίτες μόνο την περίοδο των εκλογών η με εμφανίσεις μόνο σε εκδηλώσεις. Εμείς σας δίνουμε την δυνατότητα να επικοινωνείτε μαζί τους αν επιθυμείτε συνεχώς με άρθρα που θα απαντάνε στις δικές τους ερωτήσεις στις διαδικτυακές μας […]

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

22 χρόνια πέρασαν απο την ημέρα Θανάτου του Κωνσταντίνου Καραμανλή ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με την Ελλάδα. Ο χρόνος δεν έχει καταστεί ακόμη επαρκής για να κατανοήσουμε πλήρως το μέγεθος του ανδρός. Ο χαρακτηρισμός «εθνάρχης» τον τοποθετεί, εκ προοιμίου, σε ανώτερη θέση από όλους τους άλλους πολιτικούς άνδρες που πέρασαν από τη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *