Υπόθεση Novartis: Καταθέτει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Με την κατάθεση ως μάρτυρα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος προσήλθε στον Άρειο Πάγο, συνεχίζεται η ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου τους και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση Novartis.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε υποβάλει -από την αρχή που έφθασε η υπόθεση στη Βουλή, τον περασμένο Φεβρουάριο- μηνύσεις κατά προστατευόμενου μάρτυρα για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση δωροληψιών και είχε αντιδράσει έντονα καταγγέλλοντας επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων τής τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν από τους πρώτους που η υπόθεσή του αρχειοθετήθηκε, διότι δεν προέκυψε τίποτα και καταθέτει σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα.

Μετά την κατάθεση Βενιζέλου, έχει κληθεί να καταθέσει αύριο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε εποπτεύσει τις έρευνες για τη Novartis και έχει προβεί σε καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις, ενώ έχει αναφερθεί και στον ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην ερευνώμενη υπόθεση.

Χθες, μετά την κατάθεσή του ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε λόγο για μια «άθλια σκευωρία», ρίχνοντας βέλη κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του περιβόητου «Ρασπούτιν»… Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε υπόμνημα 32 σελίδων με τους ισχυρισμούς του στους εισαγγελείς. Στο υπόμνημά του ο κ. Σαμαράς φέρεται να επικαλείται νέα στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του περί “σκευωρίας” σε βάρος του από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Ο,τι είχα να πω για αυτή την άθλια σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όλα θα έρθουν στο φως”», είπε στους δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του από τον Αρειο Πάγο.

Να τονίσουμε πως όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, η οποία θα αποφασίσει για το εάν θα συσταθεί προανακριτική ή εξεταστική επιτροπή.
πηγή: https://www.iefimerida.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση