Υπ. Εξωτερικών για τη μπογιά στη σημαία στο Καστελόριζο: Απερίφραστη η καταδίκη μας για την προσβολή

Στην καταδίκη της προσβολής της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από τουρκικό drone που εχθές έριξε επάνω της κόκκινη μπογιά, προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για ενέργειες που δυναμιτίζουν τις όποιες προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης Ελλάδας-Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, αναμένει την άμεση καταδίκη και διερεύνηση της ενέργειας από τις τουρκικές αρχές, με σκοπό οι υπαίτιοι να φτάσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι τουρκικό drone πέταξε το πρωί του Σαββάτου πάνω από τον οικισμό της Μεγίστης, στο Καστελλόριζο, ενώ, την ίδια ώρα, τουρκικά μέσα κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνει την ελληνική σημαία που είναι σχεδιασμένη στο όρος «Μουντούς» να έχει βαφτεί με κόκκινη μπογιά. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open, το τουρκικό drone πέταξε πάνω από την ελληνική περιοχή περίπου στις 07:00 και για περίπου δέκα λεπτά. Από τα ηχεία ακούγονταν σειρήνες και διάφορα εμβατήρια, με τους κατοίκους του ελληνικού νησιού να αναγνωρίζουν – μεταξύ αυτών – και τον τουρκικό εθνικό ύμνο.

Παράλληλα, τουρκική ιστοσελίδα δημοσίευσε βίντεο που δείχνει την ελληνική σημαία που υπάρχει στο όρος «Μουντούς» να έχει βαφτεί με κόκκινη μπογιά.

 

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα

Απάντηση

Recommended
Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: