Φέτος οι απανταχού Έλληνες θα τιμήσουμε τα 200 χρόνια από το 1821, σεβόμενοι την ιστορία μας και οραματιζόμενοι το μέλλον μας

Μην χάσετε τα ειδικά ένθετα, τις αναφορές, αλλά και το μεγάλο αφιέρωμα του «Νέου Κόσμου» για τα 200 χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας του ελληνικού Kράτους

ο 2021 είναι μια συμβολική χρονιά για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας του ελληνικού Κράτους.

Στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ανατέθηκε ο ρόλος του συντονιστή των δράσεων και των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» κάλεσε την ελληνική κοινωνία αλλά και τους απανταχού Έλληνες, να υποβάλουν προτάσεις δράσεων και εκδηλώσεων, προκειμένου να συμμετάσχουμε όλες και όλοι στη διαμόρφωση του προγράμματος της επετείου.

Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, σύλλογοι, ιδρύματα και ενεργοί πολίτες, κατέθεσαν συνολικά 1827 προτάσεις για δράσεις που εκτείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς. Μεταξύ αυτών, 386 προτάσεις από Δήμους και Περιφέρειες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και 319 προτάσεις από την Ομογένεια και τις επίσημες ελληνικές Αρχές του εξωτερικού σε 46 χώρες, σε όλες τις ηπείρους.

Από το κάλεσμα δεν θα μπορούσε να απέχει η Ομογένεια της Αυστραλίας.

Εκατοντάδες εκδηλώσεις θα γίνουν φέτος απ’ άκρη σ’ άκρη της Αυστραλίας. Τις οργανώνουν η Αρχιεπισκοπή, Κοινότητες, η Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου στη Μελβούρνη και άλλοι φορείς.

Ο «Νέος Κόσμος» φέτος θα δώσει μεγάλη έμφαση στα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Θα δημοσιεύσουμε πολλά άρθρα ειδικών, σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις μας.

Επίσης, θα ετοιμάσουμε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε δυο πολυσέλιδα ένθετα, ένα στην Ελληνική γλώσσα την ερχόμενη Πέμπτη και ένα στην Αγγλική το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, με όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν κατά την διάρκεια του 2021 στη Βικτώρια από την Οργανωτική Επιτροπή της Εθνικής Επετείου της Βικτώριας

διάβασε και αυτό  THALIA : Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ-Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ

Οι εκδηλώσεις αυτές θα αναδεικνύουν την Ελληνική Επανάσταση ως κορυφαίο ιστορικό γεγονός της εποχής της με διεθνή διάσταση, την πορεία των 200 χρόνων του σύγχρονου ελληνικού Κράτους και τις μεγάλες προσωπικότητες που σημάδεψαν αυτή τη διαδρομή.

Η πλειονότητα, όμως, των δράσεων θα ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον, θα αφήνουν μια παρακαταθήκη για το αύριο. Θα είναι δράσεις που θα στοχεύουν να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές.

Το 2021 θα τιμήσουμε τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, σεβόμενοι την ιστορία μας και οραματιζόμενοι το μέλλον μας. Με τρόπο μετρημένο και με απόλυτη συναίσθηση της συγκυρίας.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
 Η περιοχή στην οποία εκτείνονται τα «δίκαια» της σημερινής Κοινότητος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: