Φρέσκος Άνεμος: Η δικαίωση ήρθε μία μέρα μετά…

Πλήρη δικαίωση για τους έξι Ομίλους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, επικαλούμενοι την ακυρότητα της επικείμενης Γενικής Συνελεύσεως, λόγω της μη σύννομης πρόσκλησης της 24/1/2021 και ζήτησαν το διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα διενεργούσε τις εκλογές.

Μόνο που άργησε μία μέρα.

Η Ελληνική πολιτεία, μέσω της διευκρινιστικής εγκυκλίου επί των άρθρων 5,14,22 και 24 του ν. 2527/1999, όπως αυτά αντικαταστάθηκαν από άρθρα των ν. 4726/2020 και ν. 4778/2021, που εξέδωσε στις 5 Μαρτίου 2021, δηλαδή μία μέρα μετά την εκδίκαση της αίτησης διορισμού προσωρινής διοίκησης, διευκρινίζει σαφώς τα εξής :

…..ότι στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Δ.Σ. αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών, οι υποψηφιότητες υποβάλλονται χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ υποψηφίων τακτικών και αναπληρωματικών μελών του προς ανάδειξη Δ.Σ.              Μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου από το οικείο καταστατικό αριθμού αναπληρωματικών μελών, ως τέτοια, εκλέγονται κατά μειούμενη σειρά, οι υποψήφιοι που έλαβαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μετά το τελευταίο εκλεγέν μέλος. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ υποψήφιων συμβούλων, εφόσον πρόκειται για ισοψηφήσαντες που έχουν λάβει τους λιγότερους σταυρούς προτίμησης, το τελευταίο αναπληρωματικό μέλος προκύπτει με κλήρωση ενώπιον της εφορευτικής επιτροπήςΟι ρυθμίσεις αυτές κατισχύουν κάθε διαφορετικής καταστατικής πρόβλεψης.

Με την παραπάνω διευκρίνηση γίνεται σαφές ότι οι έξι όμιλοι είχαν κάθε λόγο να κινηθούν δικαστικά κατά της διοίκησης της Ε.Ι.Ο, για να στηρίξουν τη νομιμότητα, καθώς η προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών ήταν και συνεχίζει να είναι μη σύννομη και πλημμελής.  

Είναι σαφής η ανικανότητα των διοικούντων να συντάξουν μια σωστή κατά το νόμο προκήρυξη, καθώς ακόμα και οι φόρμες που έστειλαν για να συμπληρώσουμε, ήταν γεμάτες ελλείψεις, όπως όλοι διαπιστώσατε και ο νόμος που επικαλούνται για διαδικτυακή συνέλευση, είναι εσφαλμένος 

διάβασε και αυτό  ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Σε ό,τι αφορά στην εκδίκαση της αιτήσεως ενώπιον του Δικαστηρίου και στις φήμες που κυκλοφορούν οι ίδιοι, περί του αριθμού των σωματείων που τους στήριξαν, η αλήθεια είναι ότι στην δικογραφία κατατέθηκαν 39 εξουσιοδοτήσεις, εκ των οποίων οι 2 ήταν από ομίλους χωρίς δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή επί της ουσίας 37.

Είναι γνωστή η τακτική της δημιουργίας εντυπώσεων, πλην όμως με τον τρόπο αυτό δεν κερδίζονται αυτές οι εκλογές, ούτε θεραπεύονται οι πλημμέλειες και οι ελλείψεις της προκήρυξης.

Τίποτε όμως δεν μπορεί να αποτρέψει αυτό που θέλει η συντριπτική σιωπηλή πλειοψηφία.

Την ριζική αλλαγή προσώπων και πρακτικών.

Ο ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ έχει σαφές προβάδισμα και αυτό θα αποδειχθεί στις εκλογές όποτε και με όποιον τρόπο γίνουν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εξασφάλιση μίας νέας διοίκησης που θα προέλθει από την αβίαστη και  ελεύθερη βούληση των ναυταθλητικών σωματείων.

Καλούμε όλες τους ομίλους να συστρατευτούν μαζί μας, για να αποκαταστήσουμε την εύρυθμη λειτουργία της ομοσπονδίας, με διαφάνεια, εξωστρέφεια και δικαιοσύνη.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η φρεγάτα «Κανάρης» ενσωματώθηκε ως πλήρες μέλος στην γαλλική ναυτική…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: