fbpx
14 °C Athens, GR
5 Δεκεμβρίου 2020

Χάνει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης

Για λίγες ώρες χάνει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι. Και λέμε για λίγες ώρες αφού τόσο ο Γρηγόρης Ψαριανός, όσο και ο ίδιος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αφήνουν υπόνοιες για προσχώρηση του τελευταίου στην Κ.Ο. του Ποταμιού. Πηγές της ΔΗΜΑΡ μιλώντας πριν από λίγο στο newsit.gr τόνιζαν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο προσχώρησης του κ. Θεοχαρόπουλου στο Ποτάμι.

Νωρίτερα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 απέρριψε τα σενάρια που τον θέλουν να πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα αν θα συνεργαστεί με το Ποτάμι ανεφέρε ότι, «είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.  Έχουμε μια καλή σχέση και με το Ποτάμι και με το Σταύρο Θεοδωράκη. Ως πρόεδρος, λειτουργώ συλλογικά».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με την αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά μένει με 4 βουλευτές και δεν έχει τους πέντε που απαιτούνται για να σχηματίσει Κοινοβουλευτική Ομάδα και να έχει όλα τα προνόμια που έχουν οι αρχηγοί κομμάτων στη Βουλή. Προς το παρόν στο Ποτάμι μένουν οι: Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Εδώ υπάρχουν τα εξής δεδομένα: Υπάρχουν οι κατά Ψαριανό επαφές Θεοδωράκη – Θεοχαρόπουλου για να προσχωρήσει στο Ποτάμι ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ. Αν συμβεί αυτό και μάλιστα πριν από το απόγευμα, τότε το Ποτάμι θα μπορεί να συμμετάσχει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής όπου εισάγεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Αν όχι, τότε η Επιτροπή θα συνεδριάσει χωρίς το Ποτάμι.

Υπάρχει όμως και άλλο ένα ενδεχόμενο: Ακόμα και αν προσχωρήσει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην Κ.Ο. του Ποταμιού, αν αποχωρήσει ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι, πάλι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μείνει χωρίς Κ.Ο.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από εδώ και πέρα στην λειτουργία του κοινοβουλίου

Αν διαλυθεί η Κ.Ο. του Ποταμιού τότε ο Σταύρος Θεοδωράκης παύει να αναγνωρίζεται ως Πρόεδρός της και επομένως δεν δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής. Το κόμμα δεν θα έχει δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας. Επίσης, το Ποτάμι δεν θα δικαιούται να διαθέτει γραφεία στη Βουλή με τους μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στην Κ.Ο. να πρέπει να απολυθούν. Άλλο ένα θέμα είναι τι πρόκειται να συμβεί με τη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής, που κατέχει ο Σπύρος Λυκούδης.

Την τελική λύση θα δώσει η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής. Κι αυτό γιατί ενώ στο άρθρο 6 του Κανονισμού ορίζεται σαφώς ότι οι θέσεις των Αντιπροέδρων της Βουλής κατανέμονται στις κοινοβουλευτικές ομάδες, στο άρθρο 9 ορίζεται ότι αν κάποιος εκλεγεί σε θέση Αντιπροέδρου η θητεία του διαρκεί μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις επόμενες εκλογές.

πηγή: https://www.newsit.gr

Related articles

Αεροσκάφος έπεσε σε χαντάκι μετά από λάθος χειρισμό κατά την απογείωση στη Νάξο

Ένας λάθος χειρισμός και το αεροσκάφος της Sky Express που ήταν έτοιμο προς απογείωση βρέθηκε εκτός πορείας και μέσα σε χαντάκι. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το naxospress.gr, ηταν στην έναρξη της διαδικασίας προς απογείωση από το αεροδρόμιο της Νάξου για Αθήνα και είχε στρίψει για να ξεκινήσει την τροχοδρόμηση. Μετά όμως από κάποιο λάθος χειρισμό το αεροσκάφος […]

Πόσες εμφανίσεις μπορούν οι Υποψηφίοι

Σχετικά με την προβολή υποψηφίων Επιτρέπεται χωρίς κανένα περιορισμό (πλην εκείνων των ορίων δαπανών) η διαφημιστική προβολή σε όλα ΜΜΕ (ιστοσελίδες, εφημερίδες, TV, ράδιο) Σχετικά με την μη διαφημιστική προβολή Οι υποψήφιοι, μπορούν να εμφανίζονται σε εκπομπές:-2 φορές σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας  -1 φορά σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ τοπικής η περιφερειακής εμβέλειας -1 φορά σε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *