Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην τελετή βράβευσης των Ελληνικών Συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Την προτεραιότητα που δίνει με συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις η
Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα και την οδική ασφάλεια, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την τελετή βράβευσης των Ελληνικών Συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικ. Σακελλαροπούλου.
Μεταξύ των Ελληνικών πόλεων που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η Καρδίτσα κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία μικρών πόλεων και το Ρέθυμνο κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ενώ δέκα ακόμα ελληνικές πόλεις βραβεύτηκαν. Βραβεία βιώσιμης αστικής κινητικότητας απονεμήθηκαν επίσης στους δήμους Ηγουμενίτσας, Λάρισας, Ανατολικής Σάμου, Αγίου Δημητρίου, Νέας Προποντίδας, Ηρακλείου, Αλίμου, Τρικκαίων, Γρεβενών, Νεάπολης – Συκεών, ενώ τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν επίσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και στους δήμους Παλλήνης και
Φαρκαδόνας.
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη διαμορφώσει ικανές βάσεις προκειμένου να βρίσκεται ψηλά στους ευρωπαϊκούς στόχους για βιώσιμη κινητικότητα, ασφάλεια και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως η ηλεκτροκίνηση», τόνισε ο κ. Πατούλης και διέτρεξε τις μέχρι τώρα δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τις πρότυπες διαβάσεις πεζών και τον εκσυγχρονισμό θαλάμων επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Με αφορμή τη σημερινή μέρα, μας δίνεται η δυνατότητα να
γνωστοποιήσουμε το έργο μας, τον στρατηγικό σχεδιασμό και το όραμά μας, στους ευρωπαίους εταίρους μας έτσι ώστε από κοινού να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη σχέση συνεργασίας έτσι ώστε να καταφέρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε στην Αττική μας σύγχρονες έξυπνες πόλεις όπου θα μπορούμε όλοι να μετακινούμαστε με ασφάλεια, με άνεση και πάνω απ’ όλα προστατεύοντας το περιβάλλον μας» τόνισε και πρόσθεσε πως στους στόχους της Περιφέρειας είναι η αύξηση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων. «Ξεκινώντας από τον βόρειο άξονα, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης δημιουργώντας σταθμούς φόρτισης σε κεντρικά σημεία του λεκανοπεδίου» ανέφερε.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε για τη συμβολή και τη συνεργασία σ’ αυτή την προσπάθεια, τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι «μαζί με την Ελληνική Αστυνομία έχουμε ήδη δημιουργήσει γερές βάσεις και δουλεύουμε όλοι μαζί για την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας στην χώρα μας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Τις δύο πόλεις που διακρίθηκαν, βράβευσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και
Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος
Τσιάρας, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων,
Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμης Μπακογιάννης.
Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν επίσης ο υφυπουργός
Περιβάλλοντος, Δ. Οικονόμου, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών
Πόρων, Αλ. Σδούκου και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Μετά από εισήγηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, το…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: