App Icon

Χανιά: Στον αποκλεισμό του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησαν οι έμποροι

Στον συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησε σήμερα, Δευτέρα, από νωρίς το πρωί, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Οι έμποροι διαμαρτύρονται για τη συνέχιση του αυστηρού lockdown στο λιανεμπόριο και ζητούν από την κυβέρνηση να βρει «λύσεις καλύτερες από το ολικό lockdown… Για να βρείτε και αύριο την κοινωνία όρθια. Προτάσεις υπάρχουν, κάντε αξιολόγηση και πράξετε τα δέοντα», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν «αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη της θέσης μας και πάντα σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα προχωράμε σε αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος τη Δευτέρα 11/1/21 και ώρα 07.00 το πρωί. Όπως λοιπόν μας κλείνετε τα μαγαζιά και μας κρατάτε κλειστά στερώντας μας τις τελευταίες ελπίδες να κρατηθούμε ζωντανοί σε αυτήν την κρίση έτσι και εμείς κλείνουμε το δικό σας “μαγαζί”. Και τα κάνουμε έτσι γιατί εάν μπορούσαμε και δεν υπήρχε η υγειονομική κρίση θα υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες απλών πολιτών που θα διαδήλωναν για να πάψει επιτέλους αυτός ο οικονομικός αφανισμός  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αναφέρει τα εξής:

«Για ακόμα μια φορά το μικρό και πολύ μικρό λιανεμπόριο πληρώνει. Πληρώνει που τηρούσε και τηρεί όλα τα μέτρα εναντίων του covid-19, πληρώνει που στάθηκε όρθιο στα 10 χρόνια ανελέητων φοροεισπρακτικών πολιτικών, πληρώνει που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και κρατάει την κοινωνία όρθια, πληρώνει και απλά φαίνεται να είναι το εξιλαστήριο θύμα όλης αυτής της κατάστασης σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Η υπομονή έχει και τα όριά της. Σας ζητήσαμε επανειλημμένες φορές να αξιολογήσετε ανά περιοχή το επιδημιολογικό φορτίο όπως η Κρήτη και δεν το κάνατε, σας προτείναμε το clickintheshop με ραντεβού και στα μισά άτομα που είχατε αποφασίσει το καλοκαίρι και πάλι δεν το κάνατε, σας ζητήσαμε να πάνε πίσω οι φόροι όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος και πάλι δεν το κάνατε, σας ζητήσαμε μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ όπως στην εστίαση και πάλι δεν είδαμε ανταπόκριση, ήρθε λοιπόν η ώρα και εμείς να κινηθούμε ακόμα πιο δυναμικά.

διάβασε και αυτό  Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Εύρεση αντικειμένων στο σπίτι του ενός κατηγορουμένου

Αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη της θέσης μας και πάντα σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα προχωράμε σε αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος τη Δευτέρα 11/1/21 και ώρα 07.00 το πρωί. Όπως λοιπόν μας κλείνετε τα μαγαζιά και μας κρατάτε κλειστά στερώντας μας τις τελευταίες ελπίδες να κρατηθούμε ζωντανοί σε αυτήν την κρίση έτσι και εμείς κλείνουμε το δικό σας “μαγαζί”. Και τα κάνουμε έτσι γιατί εάν μπορούσαμε και δεν υπήρχε η υγειονομική κρίση θα υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες απλών πολιτών που θα διαδήλωναν για να πάψει επιτέλους αυτός ο οικονομικός αφανισμός  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Παράλληλα διεκδικούμε τα ελάχιστα για την επιβίωσή μας:

  1. Πλήρη στελέχωση με τεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό και προσλήψεις μονίμου προσωπικού για το Νοσοκομείο Χανίων.
  2. Επιδότηση των εισφορών ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων για όσο διάστημα κρατούν τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  3. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ από το οικονομικό έτος 2019 με άμεση ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων στο επίδομα ειδικού σκοπού με ύψος 1.000 ευρώ ανά μηνά έκαστος.
  4. Το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων μας με τους προβλεπόμενους υγειονομικούς όρους και με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Καταλήγοντας αναρωτιόμαστε… Ποιος άραγε σταθμίζει να ανοίξουν τα supermarkets και με ποιο κριτήριο τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά; Με ποια κριτήρια σταθμίζουμε τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ενώ αφήνουμε ανθρώπους δίχως χρήματα και με χρέη την επόμενη ημέρα;

Κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι βουλευτές, η υπομονή εξαντλήθηκε, βρείτε λύσεις καλύτερες από το ολικό lockdown για να βρείτε και αύριο μαγαζιά και καταστήματα στις γειτονιές. Για να βρείτε και αύριο την κοινωνία όρθια. Προτάσεις υπάρχουν, κάντε αξιολόγηση και πράξετε τα δέοντα».

διάβασε και αυτό  "Oυρές" σχημάτισαν οι καταναλωτές στα κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Πηγή: hania.news

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Αρνητικά βγήκαν όλα τα rapid tests στους εκπαιδευτικούς που πραγματοποίησε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel