Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Πότε αρχίζουν πόσο θα διαρκέσουν

Η αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησε με την άφιξη της Πρωτοχρονιάς. Έτσι εν μέσω lockdown, καταστηματάρχες και καταναλωτές προετοιμάζονται για τις αγορές τους έχοντας πλέον και τις επιλογές του click away και του click in shop.

Από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου αναμένεται να διεξαχθούν φέτος οι εκπτώσεις. Επίσης επισημαίνεται πως την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή, 17 Ιανουαρίου του 2021 τα εμπορικά καταστήματα ολόκληρης της επικράτειας θα λειτουργήσουν από τις 11 π.μ έως τις 8 μμ.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά με δεδομένη και την πανδημία του κορωνοϊού, οι ημερομηνίες αυτές φαίνονται να έχουν «κλειδώσει», δεδομένου ότι οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν παραδοσιακά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και διαρκούν μέχρι την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου.

Το 2020 ήταν μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά για το λιανεμπόριο καθώς μικρά και μεγάλα καταστήματα λειτούργησαν στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε από την πανδημία. Η αγορά έχει εναποθέσει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες της στην περίοδο των εκπτώσεων, δεδομένου ότι το λιανεμπόριο έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από το lockdown και όλα τα συναφή μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει πλήρως το μέτρο με αγορές εντός καταστήματος με ραντεβού, το επονομαζόμενο δηλαδή «click in shop».

Αν τελικά επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών με το νέο σύστημα, ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, και θα μπορεί να επισκέπτεται το κατάστημα σε προκαθορισμένο χρόνο και για περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα είδη ένδυσης και υπόδησης.

Όμως, ο αριθμός των πελατών μέσα στο κατάστημα θα είναι απολύτως συναφής με τα τετραγωνικά του.

διάβασε και αυτό  38 θάνατοι 2835 θετικοί 366 διασωληνωμένοι Σήμερα

Πηγή: xtypos.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Με την εφαρμογή αυστηρότερου lockdown και το κλείσιμο του λιανεμπορίου και…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: