Χρήστος Σταϊκούρας: Στη β’ φάση δεν θα δίνονται 800 ευρώ σε εργαζόμενους που μπορούν να δουλέψουν.

Ενισχύση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και μέριμνα με κάποια λελογισμένη ρύθμιση για τους πολίτες, όταν θα λήξουν οι αναστολές πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ενίσχυση ρευστότητας σε επιχειρήσεις

“Οφείλουμε να ενισχύσουμε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Η πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να δίνει 800 ευρώ σε κάποιον που η εταιρεία ζητά να δουλέψει” είπε ο κ. Σταϊκούρας στον ΘΕΜΑ 104,6 διευκρινίζοντας ότι “το κράτος θα βοηθάει την επιχείρηση υπό την προυποθέση ότι δεν θα υπάρχουν απολύσεις”.

Σημείωσε ότι “στην πρώτη φάση της κρίσης το κράτος σήκωσε το βάρος της λειτουργίας σχεδόν του συνόλου της οικονομίας ενισχύοντας μισθωτούς, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους. Στη δεύτερη φάση οφείλουμε τα όπλα που εχουμε να τα χρησιμοποιήσουμε με τον βέλτιστο τρόπο. Να υπάρχει κρατική στήριξη οχι με τον ίδιο τρόπο γιατί αυτό θα ξεπερνούσε τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας”.

Το επίδομα των 800 ευρώ θα δίδεται ποσοστιαία ανάλογα με το διάστημα που θα είναι κλειστή μια επιχείρηση.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η γνωστή και καταξιωμένη γυναικεία χορωδία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: