”Όχι” Μητσοτάκη στην παγίδα Ερντογάν: Δεν προβλέπεται συνάντηση αν η Τουρκία δεν κάνει πράξεις…

Δεν θέλει πολύ σκέψη για να αντιληφθεί κάποιος ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη αρχίσει ένα ιδιότυπο blame game αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές.

Μπορεί το ραντεβού να έχει κλειστεί για τις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, όμως η Άγκυρα δείχνει να έχει αποφασίσει ότι θα πρέπει να το τορπιλίσει πριν καν ακόμα αυτό συμβεί. Οι συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του κ. Ερντογάν αλλά και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών είναι συντονισμένες!!

Ο κ. Ερντογάν μάλιστα έφτασε στο σημείο να ρίξει την ιδέα περί συνάντησης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παίζοντας το χαρτί του καλού γείτονα. 

Η αλήθεια είναι ότι οι συναντήσεις μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Προέδρου της Τουρκίας, δεν θα πρέπει να εντυπωσιάζουν οποιονδήποτε. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνεται. Τέτοιες συναντήσεις είναι χρήσιμες. 

Όμως στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πολύ μακριά. Όχι γιατί δε θα πρέπει κάποια στιγμή αυτό να γίνει , αλλά γιατί η σημερινή συμπεριφορά της Άγκυρας δεν μαρτυρά κάτι το θετικό. 

Αυτή τη στιγμή αναμένεται να αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές -οι οποίες δεν είναι διαπραγματεύσεις, ούτε έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα- προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει σημείο σύγκλισης που θα μπορούσε να τεθεί σε επίπεδο διαπραγμάτευσης για το ένα και μοναδικό θέμα το οποίο απασχολεί την ελληνική πλευρά:

Η οριοθέτηση δηλαδή της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Τίποτα παραπάνω, τίποτα περισσότερο. Η Ελλάδα δε θα κάνει βήμα πίσω από την εθνική γραμμή.

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Την έντονη δυσαρέσκειά της κατέγραψε από το βήμα της Ολομέλειας, η βουλευτής…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!