Αυξημένη κίνηση ταξιδιωτών στο λιμάνι του Πειραιά

Με αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά από ταξιδιώτες που κατευθύνονται σε τουριστικούς προορισμούς με τα πλοία μας αποχαιρετά ο Ιούλιος.

Αύξηση στον αριθμό των ταξιδιωτών που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά παρατηρείται και σήμερα, με τους κάτοικους της πρωτεύουσας να κατευθύνονται προς τους τουριστικούς προορισμούς τους, για ολιγοήμερες αποδράσεις ή και τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει ρίξει τη σκιά του και στον κλάδο του τουρισμού, καθώς οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια αποτελούν μεγάλο πλήγμα, ο εσωτερικός τουρισμός ίσως δώσει μια μικρή ανάσα στους επιχειρηματίες του κλάδου.

Το αισιόδοξο στοιχείο είναι πως οι πολίτες εφαρμόζουν τους κανόνες και τις οδηγίες για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, κρατώντας όσο γίνεται τις αποστάσεις και φορώντας προστατευτικές μάσκες προσώπου, των οποίων η χρήση είναι υποχρεωτική.

Βέβαια και το πρόστιμο προς τους παραβάτες, ενδεχομένως να λειτουργεί αποτρεπτικά σε όσους δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν τους κανόνες.

Τα μέτρα προστασίας στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις

Υπενθυμίζεται πως η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, αφού αποτελούν κλειστούς χώρους, ενώ στο κατάστρωμα των πλοίων δεν είναι υποχρεωτική, αλλά στον συγκεκριμένο χώρο πρέπει να εφαρμόζονται οι οδηγίες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τις Αρχές, τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται στα πλοία είναι τα εξής:

  • Κατά την είσοδο των επιβατών στα πλοία, πραγματοποιείται θερμομέτρηση καθώς και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν αυτοί ταξιδέψουν.
  • Η πληρότητα των πλοίων δεν μπορεί να ξεπερνά το 60% για πλοία χωρίς καμπίνες και το 65% για πλοία που έχουν καμπίνες.
  • Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους μέσα στα πλοία.

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση