Δημήτρης Κάρναβος (δήμαρχος Καλλιθέας) στον ΕΤ.: Διεθνούς εμβέλειας έργο η ανάπλαση της παραλιακής

Tο έργο της ανάπλασης της παραλίας είναι κρίσιμο για το μέλλον της Καλλιθέας», δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Ε.Τ.» ο Δημήτρης Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας, Β’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και μέλος του προεδρείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.

Ολος ο κόσμος το προηγούμενο διάστημα βίωσε και βιώνει μια τεράστια απειλή από τον κορονοϊό. Πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα σχετικά με την πανδημία;

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα διαχειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία την πανδημία και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τον έγκαιρο και αποφασιστικό χειρισμό του προβλήματος εκ μέρους της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Θα ήθελα, ως αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, να επισημάνω και τη συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή τη μάχη.

Οι δήμοι απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσα πολλά μπορούν να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες με τις μάχιμες δομές τους, την ευαισθησία τους αλλά και την εγγύτητά τους στα προβλήματα.

Προφανώς, δεν είναι ώρα ούτε για απολογισμούς ούτε, πολύ περισσότερο, για πανηγυρισμούς.

Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και φοβάμαι ότι οι οικονομικές και κοινωνικές της επιπτώσεις θα μας απασχολήσουν για αρκετά χρόνια ακόμα.

Τώρα είναι η ώρα να δούμε, πέραν των άλλων, και το θέμα της διαχείρισης των κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Να είστε δε βέβαιοι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βάλει ξανά «πλάτη» στην ελληνική κοινωνία, αν και όσο χρειαστεί.

Υπάρχει τελευταία μια κινητικότητα γύρω από την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης. Εχουμε δηλώσεις του περιφερειάρχη Αττικής για το θέμα αλλά και αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην περιφέρεια, καθώς και δημοτικών παρατάξεων, που μιλάνε για καθυστερήσεις στο έργο. Ποια είναι η θέση σας;

Το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης από τις Τζιτζιφιές έως και το Μοσχάτο είναι κρίσιμο για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη στον Δήμο Καλλιθέας.

Με το έργο αυτό οι Καλλιθεάτες θα επανακτήσουν επιτέλους την παραλία που έχασαν με τα μπαζώματα που έγιναν πριν πολλές δεκαετίες.

Και θεωρούμε επίσης ότι το έργο αυτό συνδέεται με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργώντας έναν τεράστιο νέο πόλο πολιτισμού και περιβάλλοντος διεθνούς αξίας και εμβέλειας.

Ο δήμος μας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του έργου.

Προφανώς και θέλουμε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό και να υλοποιηθεί με βάση τους σχεδιασμούς για τον δημόσιο χαρακτήρα του και το σημερινό πλαίσιο χρήσεων γης.

Απαιτούμε επίσης να έχουμε ουσιαστικό λόγο και αργότερα στο φορέα λειτουργίας του.

Είμαστε σε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη και έχουμε τη διαβεβαίωσή του ότι η πρώτη φάση θα τελειώσει τέλος του 2020, ενώ περιμένουμε να μας ενημερώσει μέσα στον Ιούλιο για το πότε και πώς θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση