Ετήσιο Gala Βραβεύσεων Marathon Team Greece

Με λάμψη και παρουσία πολλών εκλεκτών προσωπικοτήτων του δημοσίου βίου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Gala βραβεύσεων της δρομικής ομάδας που έχει δημιουργήσει η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου Marathon Team Greece.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς φυσικά ήταν οι δρομείς της ομάδας σε όλα τα τμήματα. Από το παιδικό και το εφηβικό μέχρι εκείνο των αθλούμενων κάθε επιπέδου.

Οι μαραθωνοδρόμοι τιμήθηκαν όπως κάθε χρόνο με ένα στεφάνι ελιάς από τον Μαραθώνα ενώ όλοι πήραν από ένα μετάλλιο με το λογότυπο της ομάδας και τη Θεά Νίκη!

Ξεχωριστές ήταν οι βραβεύσεις όσων για πρώτη φορά τερμάτισαν στην απόσταση του μαραθωνίου,  όσων τρέχουν συνεχώς σε μαραθώνιους ακόμα και στο εξωτερικό είτε σε major marathons είτε οπουδήποτε, και βέβαια των υπέρμαραθωνοδρόμων της ομάδας.

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα βραβεύτηκε η Μαριλένα Γερογιάννη η οποία πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο οκαμότο και τερματίζει σε μαραθώνιους αγωνιζόμενη σε ειδικό αμαξίδιο με τον πατέρα της Βασίλη Γερογιάννη ενώ σε αντίστοιχο κλίμα συγκίνησης βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια η δρομέας της ομάδας Μαριάννα Αποστόλου που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον καθημερινό αγώνα που δίνει και βγαίνει νικήτρια!

Φανερά συγκινημένος δήλωσε κατά τη βράβευσή του ο τυφλός μαραθωνοδρόμος Χρήστος Ζώτος ενώ στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν όπως πάντα ο πρώτος δρομέας της Marathon Team Greece Νίκος Μπέριος.

«Είστε η οικογένειά μου! Σας ευχαριστώ για όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές που ζούμε μαζί!», είπε συγκινημένη η σπουδαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια και κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Αυθεντικής Διαδρομής και Μαραθωνίου Δρόμου Μαρία Πολύζου.

Πολλές εξέχουσες προσωπικότητες έδωσαν το παρόν ενώ ήταν και μεταξύ των βραβευθέντων.

Παρόντες και τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με τη σύζυγό του και δρομέα της ομάδας Μαρία Μεϊντάνη,  ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) Πάκο Μποράο, ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής Μανώλης Μητριάς οποίος φέτος είπε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του και στο Gala της AIMS στο Μέγαρο Μουσικής πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και στη χθεσινή εκδήλωση συνοδευόταν από τον μαραθωνοδρόμο γιο του Μιλτιάδη Μητσιά, τη μαραθωνοδρόμο νύφη του Μαρία Ελουϊζα Σταβάρα Μητσιά και τα εγγόνια του, η πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το fair play καθώς και πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία πρότεινε στην κ. Πολύζου όλες οι γυναίκες της Marathon Team Greece που έχουν τρέξει τον μαραθώνιο να γίνουν μέλη της ” Καλλιπάτειρας” εντελώς δωρεάν,  η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, o κ Νίκος Πέππας,  η κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου, ο πρέσβης της φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου και πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης, ο πρόεδρος του HELPIS, κ. Γιώργος Σταμάτης,  ο Πρόεδρος τους ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με την σύζυγό του κ. Κατερίνα Τσίκα, η δημοσιογράφος Έμυ Λιβανίου  και η Μάγδα Λιβέρη η εθελόντρια σε αγώνες δρόμου Βιργινία Τσέκερη, ο Γνωστός  πολυβραβευμένος  Φωτορεπόρτερ και από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο στα ετησία βραβεία του ιδρύματος  Αθ. Μπότση ,κ. Βασίλης Κουτρουμάνος που τιμήθηκε από την ομάδα , η Ζωή Κούρνια, γυναίκα της Ευρώπης 2017,ο κ. Θάνος Θεοδωράτος με την σύζηγό του κ. Χριστίνα Καλτσίδη, ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης ,η ενδεκάχρονη Παρασκευή-Ευγενία  Β. Κουτρουμάνου για τις επιδόσεις της τόσο στον αθλητισμό όσο και στον πολιτισμό.

Προβλήθηκε επίσης βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από αγώνες και προπονήσεις άλλα και από την έντονη κοινωνική δράση της Marathon Team Greece η οποία από όταν δημιουργήθηκε συνεχώς μετατρέπει τα χλμ στα πόδια των δρομέων της σε κοινωνική προσφορά.

Μία έκπληξη στο τέλος περίμενε τους κ.κ Κώστα Παναγόπουλο και Πάκο Μποράο. Ήταν ένα ιδιαίτερο δώρο η δημιουργία μίας καμπάνας για να δίνουν την έναρξη των μαραθώνιων, από τον δρομέα της ομάδας μας κ. Γιώργο Τσιτούρα κορυφαίο δημιουργό καμπάνας της χώρας μας.

Η βραδιά έκλεισε με το κόψιμο της πίτας της ομάδας μας και τυχεροί της βραδιάς ήταν η Μαρία Πολύζου που δεν έκρυψε την χαρά της και την έκπληξη της και ο μαραθωνοδρόμος Διονύσης Μουζάκης  που πήρε ένα ζευγάρι παπούτσια  προσφορά από το RUNNER STORE.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Facebook Comments Box

Απάντηση