Πολιτική

Κικίλιας: “Απόπειρα προπαγάνδας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των μαστογραφιών”

“Η νέα απόπειρα προπαγάνδας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά στο ευαίσθητο θέμα των προληπτικών μαστογραφιών, αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το είπε, αλλά πάλι «ξέχασε» να βρει τα λεφτά για να το κάνει.” Τα παραπάνω τονίζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε απάντηση του στον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσο Ηλιόπουλο.

Όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, , παρότι προβλέπεται στον Ενιαίο Κανονισμό Παρόχων Υγείας (ΕΚΠΥ), προληπτική μαστογραφία με 0% συμμετοχή, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προβλέψει χρηματοδότηση γι’ αυτό. Έτσι δεν συνταγογραφούνταν προληπτικές μαστογραφίες, αλλά μόνο διαγνωστικές με 15% συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Το 2019 οι εξετάσεις – προληπτικές και μη – που πραγματοποιήθηκαν για τον πληθυσμό-στόχο των 210.000 γυναικών ηλικίας 49-51 ετών, ήταν μόλις 23.266, ποσοστό 11% του πληθυσμού, σημειώνει ο υπουργός Υγείας.

Προσθέτει ότι από αυτές τις μαστογραφίες, μόλις οι 6.241 πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου. Δηλαδή, μόλις 3 στις 100 γυναίκες του πληθυσμού-στόχου έκαναν προληπτική μαστογραφία!

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το υπουργείο Υγείας εξασφάλισαν ξεχωριστό προϋπολογισμό για την πρόληψη, ο οποίος θα αυξάνεται κάθε χρόνο, ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός-στόχος.

Γι’ αυτό και φέτος, όλες οι γυναίκες 49 και 50 ετών θα κάνουν δωρεάν προληπτικές μαστογραφίες.

Λένε ψέματα χωρίς ντροπή στον ελληνικό λαό.

Αλλά βέβαια, ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ…”‘, καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: news247.gr

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Οι επενδύσεις και η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας- Ινδίας

Απάντηση