Κορονοϊός: 27 νέα κρούσματα, 130 συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα.

οιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην απογευματινή του ενημέρωση 27 νέα κρούσματα (με τα περισσότερα να αφορούν δομές) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 2490 με το 55,6% αυτών να είναι άντρες. Συνολικά υπάρχουν 1160 κρούσματα που θεωρούνται σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα που είχε προσβάλει ο κορονοϊός, ενώ 580 με ταξίδι. Υπάρχουν 48 διασωληνωμένοι ασθενείς εκ των οποίων 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ο διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 χρόνια ενώ οι περισσότεροι (88%) έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι 70 ετών και άνω. Στα ευχάριστα νέα της ημέρας, ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε ότι 60 συμπολίτες μας ξέφυγαν από τον κίνδυνο και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

“Σχετικά με την μονάδα υγείας με νεφροπαθείς, πρόκειται για μια σημαντική επιδημία σε δομή υγείας όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνο για ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς 3 συμπολίτες μας, ασθενείς της κλινικής, κατέληξαν ενώ 17 ακόμη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό”, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

“Ολοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής και μέχρι να γίνει αυτό συντονίστηκε η εφαρμογή αυστηρών μέτρων σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να μηδενιστεί οποιαδήποτε επαφή κι επικοινωνία θετικών κι αρνητικών ασθενών”, ξεκαθάρισε και πρόσθεσε πως τα 17 άτομα, εργαζόμενοι και εξωτερικοί συνεργάτες, του νοσοκομείου που βρέθηκαν θετικά στον ιό βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό με την πορεία της υγείας τους να ελέγχεται.

Μάλιστα όλοι όσοι έχουν περάσει από την κλινική κατά το χρονικό διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων έχουν εντοπιστεί και ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ προμήθευσε την κλινική με εξοπλισμό ατομικής προστασίας για την αντιμετώπιση των ασθενών καθώς και όσοι αρνητικοί παραμένουν εντός της νοσηλευτικής δομής, έχουν εκτεθεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

 

 

Facebook Comments Box

Απάντηση