Ο υποψήφιος βουλευτής Νοτίου Τομέα Αττικής Χάρης Θεοχάρης στο kallitheapress

Ο υποψήφιος με τη Ν.Δ στον Νότιο Τομέα της Β Αθήνας, Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στον «Ε.Τ» της Κυριακής εξηγεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υποσχέθηκε τίποτα περισσότερο από αυτά που μπορεί να πράξει άμεσα την επομένη των εκλογών και στέκεται στο γεγονός ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έφερε την πολυπόθητη ανάπτυξη, αν και είχε τέσσερα και πλέον χρόνια στη διάθεσή της».
Σε προεκλογική περίοδο πλέον και δυστυχώς παρατηρούμε ότι συνεχίζεται η πάγια ελληνική πρακτική η οποία μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι πολιτική σημαίνει υπόσχεση…
Αυτό ακριβώς αλλάξαμε. Και χρησιμοποιώ χρόνο παρελθοντικό ενσυνείδητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν υποσχέθηκαν τίποτα περισσότερο από αυτά που μπορούν να πράξουν και μάλιστα άμεσα. Από την επόμενη μέρα των εκλογών. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, λιγότεροι φόροι και αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Ήδη έχει αντικειμενικά διαπιστωθεί ότι με τον θρίαμβο στις ευρωεκλογές έχει αλλάξει το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Κάτι που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό. Λοιπόν, αυτό ακριβώς θέλουμε να μεταδώσουμε στον κόσμο. Ότι η κυβέρνηση μας, μία ισχυρή κυβέρνηση, θα κάνει ό, τι πρέπει για να καλυτερεύσει η ζωή όλων.
Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, ότι στο σημείο που έχει φθάσει η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να υπάρξει περίοδος χάριτος…
Μα φυσικά. Και δε θέλουμε ούτε χρειαζόμαστε τις παραδοσιακές 100 ημέρες για να δείξουμε έργο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει πανέτοιμο σχέδιο. Σχέδιο απόδοσης από την πρώτη μέρα. Έτοιμα νομοσχέδια. Και θα κριθούμε επ’ αυτών που σήμερα λέμε. Νόμοι που δεν εφαρμόσθηκαν θα εφαρμοσθούν.
Τελικά εξαπατήθηκε η ελληνική κοινωνία ή είναι επιρρεπής στην παροχολογία;
Εξαπατήθηκε χωρίς αμφιβολία. Ο Τσίπρας και η παρέα του υποσχέθηκε κάτι απατηλό που το 2014, δυστυχώς για τη χώρα, πέρασε. Κατάργηση μνημονίων, τέλος των δανειστών και όλα καλά και ωραία στην Ελλάδα. Κι εμμένει στην εξαπάτηση και στο ψέμα με τεχνάσματα και παροχές κυρίως προς τη μεσαία τάξη. Όμως τα γεγονότα απέδειξαν ότι είχαμε να κάνουμε με ακόμη μία αριστερή αυταπάτη. Θεωρώ ότι το πάθημα έχει γίνει πλέον μάθημα. Οι Έλληνες θέλουν να προχωρήσουν μπροστά. Έχουν πει ήδη όχι στην στασιμότητα. Όχι στην οπισθοδρόμηση.
Τι σκοπεύει να κάνει η Νέα Δημοκρατία σήμερα ώστε να μην επαναληφθούν πολλά από τα λάθη του παρελθόντος …;
Δεν πρόκειται να αρνηθώ ότι πολλές κυβερνήσεις κατά το παρελθόν έχουν, κάνει πολλά λάθη. Όμως αυτό που πέτυχε ο Τσίπρας – και πλέον με όλες αυτές τις αδιανόητες μετατάξεις στη Βουλή δεν υπάρχει και καμία αμφιβολία – είναι μοναδικό. Επιτέλους τεκμηριώθηκε περίτρανα ότι δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα, ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Η αριστερά του Τσίπρα και των υπολοίπων αποκαλύφθηκε ως μία από τις πλέον φαύλες κυβερνήσεις που πέρασαν ποτέ από τη χώρα.
Τελικά τι συμβαίνει με την ελληνική οικονομία; Ο κ. Τσίπρας ανοίγει και πάλι μέτωπο με την Ευρώπη;
Προφάσεις εν αμαρτίαις. Η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερνε να φέρνει πλεονάσματα διότι πολύ απλά δεν υλοποιούσε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Δεν έγινε καμία μεταρρύθμιση με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έφερε την πολυπόθητη ανάπτυξη αν και είχε τέσσερα και πλέον χρόνια στη διάθεσή της. Τώρα τι κάνει; Χρηματοδοτεί τα μέτρα δανειζόμενη από τα άνεργα παιδιά μας, διότι δεν προχωρεί σε δημόσιες επενδύσεις.
Νέα Δημοκρατία επιμένει στη μετριοπάθεια την ώρα που ο Τσίπρας χρησιμοποιεί πολωμένο λόγο. Γιατί;
Όλοι έχουν πλέον αντιληφθεί ότι οι διχασμοί αποτέλεσαν την αχίλλειο πτέρνα του συγχρόνου ελληνικού κράτους. Με λαϊκισμούς και διχασμούς δε θα προχωρήσουμε μπροστά. Άλλωστε και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά απεδείχθησαν τρανταχτά λάθη του παρελθόντος. Λόγω αυτών έχουμε βρεθεί σήμερα σε αυτό το τέλμα.
Λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό που προσπαθεί και θα το πετύχει είναι να δείξει στην ελληνική κοινωνία ότι έχει σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει στην ανάταξη τη χώρα. Θα πορευθούμε με δημοκρατικό ήθος. Θα δείξουμε ότι πράγματι είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ότι νοιαζόμαστε για τα προβλήματα όλων και θα επιδιώξουμε να φέρουμε τις λύσεις για καθένα ξεχωριστά.
Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει η εικόνα; Θα είναι φωτεινή η Ελλάδα της επόμενης μέρας;
Όχι δε θα είναι εύκολο. Όμως αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να ξεφύγουμε από τη μέγγενη της μιζέριας, εκεί όπου μας έθαψε η χειρότερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση της χώρας θα τα καταφέρουμε. Η φωτεινή Ελλάδα μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν όλοι αντιληφθούμε ρεαλιστικά σε ποιόν κόσμο ζούμε και ποιες δυνατότητες υπάρχουν ώστε το τρένο- διότι τρένο είμαστε – να ξεκινήσει. Οδηγό χρειαζόμαστε. Και η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ικανότατους καθοδηγητές και λεπτομερείς χάρτες ώστε να φθάσουμε στον προορισμό μας.
Ένα από τα ζητούμενα των περισσοτέρων έχει να κάνει με την ασφάλεια και με το περιβόητο άσυλο…
Αποτελεί ένα από τα στοιχήματα μας. Θα δώσουμε εξετάσεις στον τομέα αυτόν. Είμαστε όμως απολύτως έτοιμοι. Και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή. Ο πολίτης θα νιώσει και πάλι ασφαλής. Αυτή η αδιανόητη κατάσταση στα Εξάρχεια και στα Πανεπιστήμια θα τελειώσει. Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη και θα αλλάξουμε άρδην την εικόνα στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις όπου υπάρχει ανομία.
Facebook Comments Box

Απάντηση