ΚοινωνίαΠολιτική

Πρόταση Μομφής Αλέξη Τσίπρα σε Χρήστο Σταϊκούρα

Σήμερα το απόγευμα στη Βουλή αρχίζει η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο για τον νέο πτωχευτικό κώδικα. 

Η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει θέμα τον πτωχευτικό κώδικα, για τον οποίο η κυβέρνηση αναφέρει ότι δίνει λύση και δεύτερη ευκαιρία στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ η αντιπολίτευση θεωρεί ότι είναι ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, που οδηγεί σε απώλειες περιουσιών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε πως «δεν θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε την προστασία της πρώτης κατοικίας».  Ενώ ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι  «Με υπογραφή Τσίπρα, το Φεβρουάριο του 2019 σταμάτησε η προστασία της πρώτης κατοικίας. Αιδώς Αργείοι».

Η συζήτηση ξεκινά σήμερα στις 6 το απόγευμα σήμερα  και μπορεί να διαρκέσει έως τρεις ημέρες. Η πρόταση γίνεται δεκτή εάν υπερψηφιστεί από τουλάχιστον 151 βουλευτές. Δυνητικά η ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Είναι η στιγμή των Αρετών των Ελλήνων

Απάντηση