ΔιεθνήΥγεία

Στις 23 Δεκεμβρίου η ευρωπαϊκή ένωση θα αποφασίσει την έγκριση για το εμβόλιο του κορωνοϊού της Pfizer

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να εκδώσει μια θετική ετυμηγορία για το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 στις 23 Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα γερμανική κυβερνητική πηγή στο Reuters, με τις ευρωπαϊκές χώρες να οδεύουν προς το να καλύψουν τη διαφορά από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει εκστρατείες εμβολιασμού.

«Ναι, ο EMA θα έχει τελειώσει στις 23 Δεκεμβρίου», δήλωσε η πηγή, αναφερόμενη στην αξιολόγηση του εμβολίου των BioNTech/Pfizer από τον ευρωπαϊκό ρυθμιστικό φορέα.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου πως ελπίζει ότι θα υπάρχει έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τα Χριστούγεννα, ανοίγοντας τον δρόμο για εμβολιασμούς πριν από το τέλος του έτους.

Ο EMA ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο ήδη κυκλοφορεί σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και ο Καναδάς, ύστερα από τις θετικές αξιολογήσεις των δικών τους ρυθμιστικών αρχών.

Εκπρόσωπος του EMA επανέλαβε ότι ο ρυθμιστικός φορέας θα λάβει την απόφασή του για το εμβόλιο έως τις 29 Δεκεμβρίου το αργότερο, στο πλαίσιο της εν εξελίξει αξιολόγησης του αιτήματος για την υπό προϋποθέσεις έγκριση κυκλοφορίας.

Εκπρόσωπος της BioNTech δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.

Ο EMA εκδίδει συστάσεις για νέες ιατρικές θεραπείες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτή που έχει τον τελικό λόγο για την έγκριση, ακολουθώντας συνήθως τη συμβουλή του ρυθμιστικού φορέα.

Η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές και πηγές από την Κομισιόν, ανέφερε νωρίτερα ότι στις 23 Δεκεμβρίου αναμένεται η θετική ετυμηγορία του EMA. Σύμφωνα με την Bild, η 26η Δεκεμβρίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για την έναρξη των εμβολιασμών στη Γερμανία.

διάβασε και αυτό  Δόμνα Μιχαηλίδου η Δέσμευση μας Διαφάνεια και όχι προσλήψεις συγγενών παντού και στο ΚΕΑΤ

Πηγή: skai.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση