Κοινωνία

Συναντήσεις του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του σε Ήπειρο, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.

Σειρά επισκέψεων στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού τριών Περιφερειών πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, την Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στην Περιφέρεια Ηπείρου (Ιωάννινα), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Λάρισα).
Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, με πρώτο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Το πρωί της Πέμπτης, κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, την πρώτη ως Αναπληρωτής Υπουργός, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, το Προεδρείο της ΠΕΔ Ηπείρου με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Ντακαλέτση, καθώς και με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ. Στα συμπεράσματα των συζητήσεων του Αναπληρωτή Υπουργού με την ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ιωαννιτών, εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση ότι «η Ήπειρος μπορεί να αποτελέσει ένα λαμπρό παράδειγμα μείωσης των εισοδηματικών ανισοτήτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσα από τις θεσμικές τομές που δρομολογούνται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών κατά το επόμενο διάστημα και με την αναπτυξιακή ώθηση που
δίνεται από τα Προγράμματα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Πέτσας μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου
συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, το Προεδρείο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονιάς με επικεφαλής τον κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, καθώς και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα. Μετά το πέρας των συζητήσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός, ως αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήλωσε: «Είμαστε οι
κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, ενωμένοι, Κράτος, Περιφέρειες και Δήμοι για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις ποιοτικές υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τομές σε θεσμικό και αναπτυξιακό επίπεδο, για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη.»

διάβασε και αυτό  Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη για παράβαση του νομου περί όπλων

Τον κύκλο των συναντήσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, επέλεξε να κλείσει με επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, όπου ενημερώθηκε και διαπίστωσε την ταχύτατη αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρωτοφανείς καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός» στην περιοχή. Ομοίως, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, το Προεδρείο της ΠΕΔ Θεσσαλίας με επικεφαλής τον κ. Θανάση Νασιακόπουλο, καθώς και με τον Δήμαρχο Λάρισας κ. Απόστολο Καλογιάννη.
«Συζητήσαμε για τις τομές που προωθούμε σε θεσμικό και αναπτυξιακό επίπεδο, μέσα από μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και τη στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο κ. Πέτσας και τόνισε πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί ο «Νόμος Σκουρλέτη» που οδήγησε σε προβλήματα κυβερνησιμότητας.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση