Πολιτική

Συρίγος: Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν μαζί όλα τα σχολεία εκτός από τα πανεπιστήμια

Στις 26 Μαρτίου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα κρίνει τα δεδομένα και θα προβεί στις απαραίτητες εισηγήσεις σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας

Στο πλάνο που καταρτίζεται αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων το προσεχές διάστημα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Όπως είπε, στο επίκεντρο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων βρίσκονται όλες οι δραστηριότητες και εξετάζεται το πότε θα μπορούσε να ανοίξει το λιανεμπόριο, η εστίαση αλλά και οι σχολικές μονάδες που παραμένουν κλειστές εξαιτίας του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Όπως τόνισε, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκρίνει το ταυτόχρονο άνοιγμα δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων. Πρόσθεσε ωστόσο ότι εκ των πραγμάτων μέχρι τις 29 Μαρτίου όλες οι βαθμίδες παραμένουν κλειστές, ωστόσο στις 26 Μαρτίου η επιτροπή θα κρίνει τα δεδομένα και θα κάνει τις απαραίτητες εισηγήσεις τις οποίες η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη της.

Επισήμανε ότι στόχος είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία, εκτός από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα «παραμένουν με τηλεκπαίδευση μέχρι αρχές Ιουνίου» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εξετάζεται απλώς το ενδεχόμενο μετά τις 26 Μαρτίου να αρχίσουν οι πρακτικές ασκήσεις.

Τέλος, όσον αφορά τα voucher για τα tablet, ο κ. Συρίγος είπε ότι έχει υπογραφεί η απόφαση, σημείωσε ωστόσο ότι έχουν καθυστερήσει να δοθούν, γιατί χρειάζεται προσοχή για το πού θα διατεθούν.

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα-Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud

Απάντηση