Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μαγειρεύει για καλό σκοπό με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ένωσε τις δυνάμεις του με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για καλό σκοπό. Με αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το Κολλέγιο φιλοξένησε μια ομάδα προσφύγων από το Κέντρο Φροντίδας Ημέρας της Αθήνας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής Τουρισμού στο κέντρο της Αθήνας [Ακαδημίας 42] και πιο συγκεκριμένα, στα εργαστήρια του πρωτοποριακού πανεπιστημιακού προγράμματος Επισιτιστικών Τεχνών, που παρέχεται σε συνεργασία με το Queen Margaret University.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Φροντίδας Ημέρας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα παρέχει υπηρεσίες υγείας σε πρόσφυγες που διαμένουν στην Αθήνα.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η εκπαίδευση στη φροντίδα της υγείας ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη, μαθαίνοντας να μαγειρεύουν σωστά ώστε να επιτευχθεί ένα υγιεινό και ταυτόχρονα γευστικό αποτέλεσμα.  Ο Executive Chef Βησσαρίων Παρθένης και ο Pastry Chef Φώτης Αρκουμάνης – καταξιωμένοι chefs και καθηγητές της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου – είχαν ετοιμάσει ένα ειδικό μενού προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην προετοιμασία των γευμάτων μαγειρεύοντας μαζί τους. Τη δράση υποστήριξαν θερμά και οι φοιτητές του προγράμματος Επισιτιστικών Τεχνών του Κολλεγίου, παρέχοντας συνεχή βοήθεια και καθοδήγηση, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης των παρευρισκόμενων.

Δείτε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ο μεγαλύτερος πάροχος Βρετανικής Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.  Διαθέτει 10 Σχολές και προσφέρει περισσότερα από 58 αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών Bachelors και Masters, σε συνεργασία με πέντε κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήμια, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του σε Αθήνα (κέντρο), Μαρούσι, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 21.700 τ.μ. Ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων πανεπιστημιακών προγραμμάτων και το διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του. Επιπλέον, αποτελεί το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities, καθώς και μέλος πολυάριθμων διεθνών επιστημονικών οργανισμών και δικτύων.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

Λίγα λόγια για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων. Δρα με μοναδικό κριτήριο τις ιατρικές ανάγκες, ανεξάρτητα από φυλετικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κριτήρια.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα άνοιξαν ένα κέντρο φροντίδας ημέρας στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο εστιάζει σε δραστηριότητες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και ψυχικής υγείας. Επιπλέον, στο κέντρο παρέχεται θεραπεία για χρόνια νοσήματα, όπως π.χ. o διαβήτης, καθώς επίσης κι ένα ολοκληρωμένο πακέτο κοινωνικής υποστήριξης, που περιλαμβάνει διασύνδεση με φορείς νομικής βοήθειας. Ακόμη, το κέντρο λειτουργεί και ως σημείο παραπομπής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με εξειδικευμένους διαπολιτισμικούς μεσολαβητές να συνοδεύουν τους ασθενείς στα ραντεβού επανεξέτασης στα νοσοκομεία, ενώ κινητή ομάδα πραγματοποιεί συνεδρίες προαγωγής και εκπαίδευσης υγείας σε καταυλισμούς και δομές φιλοξενίας σε διάφορα σημεία της πόλης.

Περισσότερα στο www.msf.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση