ΑΛΛΑ

Το Νέο Ψυχικό έχασε τον Θάνο Βεζυργιάννη

Ο Θάνος Βεζυργιάννης πέθανε. Τέσσερεις τετραετίες Δήμαρχος Νέου Ψυχικού,Θάνος Βεζυργιάννης μια σημαντιική αυτοδιοικητική προσωπικότητα που άφησε έντονο στίγμα και σημαντικό έργο.Ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος, με μεγάλες διοικητικές ικανότητες  και από τα στελέχη που σήκωσαν την  Τοπική Αυτοδιοίκηση ψηλά. Διατέλεσε και γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 14:30 από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού θα τελεστεί η κηδεία του πρώην Δημάρχου Νέου Ψυχικού και πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Θάνου Βεζυργιάννη. Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Παπάγου. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στην ΕΣΤΙΑ, το Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, που είναι και το μοναδικό  ίδρυμα στο Νέο Ψυχικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε τα ακόλουθα:
«Ο Θάνος Βεζυργιάννης ταύτισε το όνομά του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση,
τόσο επί 16 χρόνια ως Δήμαρχος Νέου Ψυχικού όσο και ως Γενικός
Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών. Ήταν πρωτοπόρος και ρεαλιστής και διακρίθηκε για το ήθος, την ανθρωπιά και την ανιδιοτέλειά του και από όποια θέση κι αν πέρασε άφησε πίσω του πλούσιο έργο.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η προσφορά του στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Εκφράζω στην οικογένειά του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια»

Η ‘Ένωση Δημάρχων Αττικής εξέδωσε το παρόν ψήφισμα:       

«Η Αυτοδιοίκηση θρηνεί σήμερα την απώλεια ενός εξέχοντος στελέχους της. Του Θάνου Βεζυργιάννη. Ενός ανθρώπου που άφησε σπουδαίο έργο από όπου και εάν πέρασε.  Ως Δήμαρχος Ν. Ψυχικού επί σειρά ετών ήταν πρωτοπόρος σε έργα και πρωτοβουλίες που άλλαξαν την μορφή της πόλης και την ζωή των πολιτών. Χαρακτηρίσθηκε επάξια ως ένας από τους πρυτάνεις της Αυτοδιοίκησης αφού χάραξε δρόμους και πρωτοπόρησε ώστε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους Δημάρχους. Αφιέρωσε τη ζωή του στα Κοινά υπηρετώντας σε διάφορες τιμητικές θέσεις, αφήνοντας το στίγμα του και ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών. Όμως τον φίλο Θάνο, τον οικογενειάρχη, τον επιστήμονα θα τον θυμόμαστε κυρίως για το ήθος του ,την ανθρωπιά του, τον καλό του λόγο, το ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.  Οι δημότες θα τον θυμούνται με αγάπη και εμείς οι συνάδελφοι του με θαυμασμό, εκτίμηση και την πεποίθηση ότι έφυγε γρήγορα, αφού είχε πολλά ακόμα να προσφέρει.  Καλό ταξίδι Θάνο.» Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει στεφάνι στην κηδεία του πρόωρα χαμένου επίτιμου μέλους της Θάνου Βεζυργιάννη.

Facebook Comments Box

Απάντηση