Άμυνα & ΑσφάλειαΠολιτική

ΧΑΚΑΡΑΝ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ-ΕΥΠ

 

Η τούρκικη ομάδα Anka Nefeler Tim χάκαρε πριν λίγη ώρα  τις σελίδες της Βουλής ,του  Υπουργείου  Εξωτερικών ,Oικονομικών ,Χρηματιστηρίου και της ΕΥΠ . Σύμφωνα με ανακοίνωση τους πρόκειται για την απάντηση στην στάση της Ελλάδας η οποία  απειλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τώρα απειλεί και την διάσκεψη Λιβύης.

 

 Η Αθήνα επιβεβαίωσε την κυβερνοεπίθεση. Ωστόσο, λίγο μετά τις 20:00 οι ιστοσελίδες άρχισαν να επανέρχονται με πρώτη της Βουλής.

Οπως ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές, η επίθεση περιορίστηκε στην υπερφόρτωση της γραμμής με αποτέλεσμα την πτώση της ιστοσελίδας της Βουλής, αλλά αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος των δραστών. Κατά τις ίδιες πηγές μάλιστα από τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων των τεχνικών ασφαλείας δεν προκύπτει ότι την κυβερνοεπίθεση έκαναν Τούρκοι χάκερς, αν και οι έρευνες συνεχίζονται. Αυτή την ώρα οι τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής έχουν ρίξει εσκεμμένα την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποφορτιστεί και να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της.

Ωστόσο από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι η ιστοσελίδα του υπουργείο είναι σε συντήρηση και ότι από χθες ήταν γνωστό ότι η ιστοσελίδα του ggps (taxis) θα πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης από σήμερα έως το πρωί του Σαββάτου στις 10 και κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα ήταν δυνατή η πρόσβαση στις υπηρεσίες.

Οι  επιθέσεις έγιναν με «DOS attack».Συγκεκριμένα είναι επιθέσεις διανεμημένες από πάρα πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα προς έναν εξυπηρετητή (server). Οι χάκερς, δηλαδή, αγοράσαν «πολλές διευθύνσεις IP και χτύπησαν  ταυτόχρονα τους ελληνικούς server, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν συνωστισμό επισκεψιμότητας  στην ιστοσελίδα. Γεγονός που ανάγκασε τις  ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες να ρίξουν  εσκεμμένα τις ιστοσελίδες τους, με το φόβο να μην υπάρξουν  υποκλοπές πληροφοριών.

διάβασε και αυτό  Ν. Δένδιας: Διαπίστωσα εθνική ομοψυχία – Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται

    Ποια είναι όμως η ομάδα Αnka Nefeler σύμφωνα με την σελίδα τους :

  “ιδρύθηκε το 2002, Ώρα Ayyýldýz Νέα Ζηλανδία «ιδρύθηκε επίσης και την Τουρκία », το οποίο λειτουργεί επίσης το ίδιο, πατριωτικό , εθνικιστικό και την κεμαλική ορίζει ως η Τουρκία είναι μια ομάδα χάκερ. Περιέχει πολλές διαφορετικές ομάδες και έχει ένα σύστημα στρατιωτικής κατάταξης. Η  ομάδα ανακοίνωσε το όνομά της χάρη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών . 

Η Τουρκία για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από μελλοντικές απειλές και εικονική εικονικό κόσμο συγκεντρώθηκαν για να απαντήσει στα στρατιώτες είπαν ότι εισάγονται. Συνδυάζοντας αυτές τις δηλώσεις με την ιδέα του εθνικισμού και χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του αντιμονονομικού ψυχολογικού πολέμου του Ψυχρού Πολέμου , η ομάδα εκτελεί πειρατεία. [2] Είναι ιδιαίτερα γνωστοί για τη μάχη τους εναντίον των ομάδων hacking RedHack και Anonymous .

Το σύνθημα της ομάδας είναι επίσης μια δήλωση του Mustafa Kemal Atatürk , «Αυτός που αγαπάει περισσότερο την πατρίδα του και ποιος κάνει το καθήκον του καλύτερα». Αναφέρεται. Γράφτηκε για την ομάδα “Ποιος είναι αυτός ο Φεγγάρι Star Tim;” Υπάρχει ένα βιβλίο που ονομάζεται.

  • Η Τουρκία μετά το 2016 στρατιωτικό απόπειρα πραξικοπήματος Αταλάι Σιδηρουργείο «s επίσημη Twitter λογαριασμό, κατασχέθηκαν. Στη συνέχεια, υπηρετήθηκε ως μυστικό FETÖ’ci και μερικές από τις ομιλίες του δημοσιεύθηκαν. [3] Μετά το περιστατικό, ο Demirci συνελήφθη για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». [4]
  • Μετά από να επιτεθεί στην εκδήλωση της ομάδας Anonymous hack το 2011, η ομάδα δημοσίευσε τα εξής: «Το AnonNews δεν έχει καμία σχέση με το OpTurkey, εκτός από το να φιλοξενεί το δελτίο τύπου. “Η τοποθεσία συνετρίβη εξαιτίας επιθέσεων DDos.” 
  • Επίθεση στις περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ). [7] Είναι η πηγή αξιόπιστη; ]
  • Επίθεση σχετικά με την επέκταση των Ηνωμένων Εθνών στην Αρμενία. 
  • Επίθεση στον ιστότοπο των Ηνωμένων Εθνών [10]
  • Hacking Ισραηλινών κυβερνητικών χώρων. 
  • Επιθέσεις με κινεζική επέκταση. 
  • Ισχυρισμοί για μαζική επίθεση κατά των κρατικών και πολιτικών τοποθεσιών της Δανίας . 
  • Μια επίθεση σε ορισμένους δήθεν κρατικούς ιστότοπους και σε ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων από τη Συρία . 
  • Η επίθεση στην προσωπική ιστοσελίδα ενός μέλους του ολλανδικού κυβερνώντος κόμματος Partij van de Vrijheid (κόμμα ελευθερίας). [16]
  • Hacking στην ιστοσελίδα του αθλητικού συλλόγου Spartak της Μόσχας . 
  • Hacking στην ιστοσελίδα του εθνικού καναλιού . 
  • Ο λογαριασμός Twitter του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press κατασχέθηκε. ψευδείς ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν. οι ανταλλαγές ήταν κατεστραμμένες. ομάδα ισχυρίστηκε ότι έχει πραγματοποιήσει αυτή την επίθεση. 
  • Τουρκία εργασίας Τράπεζας χώρο και τη χρήση ΑΤΜ έκλεισαν. Δεν έχουν βρεθεί συγκεκριμένες ενδείξεις hacking. ομάδα ισχυρίστηκε ότι έχει πραγματοποιήσει την επίθεση. 
  • Επίθεση στις κρατικές και τοπικές εκθέσεις για την υποστήριξη του Morsi μετά το πραξικόπημα στην Αίγυπτο . [27] [28] [29] [30] [31]
  • Hacking ιστότοπων πολιτικών και δημόσιων ιδρυμάτων στη Σερβία για τον εορτασμό της σφαγής της Σρεμπρένιτσα . 
  • Η επίθεση στις τοποθεσίες της Coca Cola για διαμαρτυρία για τον πόλεμο στη Γάζα του Ισραήλ το 2014 . 
  • Στις 25 Δεκεμβρίου 2015, το Υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας ξεκίνησε μια επίθεση DDos στην ιστοσελίδα, εμποδίζοντας την πρόσβαση στον ιστότοπο. παραπομπή απαιτείται ]
  • Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Ayyıldız TIM κατέσχεσε πληροφορίες 19.000 Ρώσων πολιτών σε αντίποινα εναντίον της Ρωσίας. παραπομπή απαιτείται ]
  • Τον Δεκέμβριο του 2015, η Anonymous [www.anonofficial.org website] χάκερνε.
  • Την 1η Ιανουαρίου 2016, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας χάκεψε το χώρο και πρόσθεσε την τουρκική σημαία .
διάβασε και αυτό  Παρέμβαση του Δημάρχου Καλλιθέας για την ασύμετρη απειλή από Τουρκία στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ασύμμετρη απειλή που δέχεται η χώρα μας
Facebook Comments Box

Απάντηση