219-300 ευρώ σε ανέργους δίνουν τα νέα επιδόματα ΔΥΠΑ(ΟΑΕΔ)

Με  δύο νέα επιδόματα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) σύμφωνα με τον νόμο του Υπουργείου Εργασίας& Κοινωνικών Ασφαλίσεων «Δουλειές Ξανά». Δίνονται 219 ευρώ σε όσους πιάσουν δουλειά και 300 ευρώ σε όσους ετοιμάσουν το ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης τους.

Συγκεκριμένα :

Επίδομα εργασίας
  • Για πρώτη φορά η χορήγηση επιδόματος εργασίας. Συγκεκριμένα όσοι άνεργοι βρουν δουλειά κατά την περίοδο καταβολής του επιδόματος ανεργίας, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματος, δηλαδή ένα ποσό ύψους 219 ευρώ (αφού το επίδομα ανεργίας από την 1η Μάη θα φτάσει τα  438 ευρώ το μήνα) για όσο διάστημα υπολείπεται μέχρι τη λήξη της περιόδου καταβολής του.

Μπόνους 300 ευρώ
 Την παροχή κινήτρων σε μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 έτη, για ενεργή αναζήτηση εργασίας. Συγκεκριμένα προβλέπεται καταβολή επιδόματος 300 ευρώ σε όσους καταρτίζουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης, ως κίνητρο να επανέλθουν στην ενεργή αναζήτηση. Σε αυτή την προσπάθεια θα υπάρχει και ενεργοποίηση εργασιακών συμβούλων με προτεραιότητα τους μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 χρόνια. 

Εκτός από τα δύο νέα επιδόματα, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης δίνει ιδιαίτερη σημασία και στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης που θα συντάσσεται για κάθε άνεργο.

kalitheapress gr

Επαγγελματικοί στόχοι, προϋπηρεσίας, προσόντα

Στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης αποτυπώνονται οι επαγγελματικοί στόχοι του αναζητούντος εργασία σε συνάρτηση με τη μέχρι τότε απασχόλησή του και τις αποδοχές του, τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που ήδη κατέχει και αυτές που πρέπει να αποκτήσει, καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του, τον τόπο διαμονής και δραστηριοποίησής του και τα λοιπά απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή του στην αγορά εργασίας.

Με το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης εξειδικεύεται κατά τρόπο δεσμευτικό η συνεργασία μεταξύ του αναζητούντος εργασία και της ΔΥΠΑ και ο τρόπος ένταξης του αναζητούντος εργασία στην αγορά εργασίας. Η εγγραφή στο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ γίνεται με αίτηση του ανέργου που αναζητά εργασία.

διάβασε και αυτό  Ερχονται χιόνια και πολικό κρύο από το Σάββατο - Έκτακτο δελτίο καιρού για την επερχόμενη κακοκαιρία

πηγή workenter.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Παρασκευή 26 Αυγούστου ξεκινά στην βουλή η Ολομέλεια με συζήτηση…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: