App Icon

24ώρη Πανελλαδική απεργία Πέμπτη 10 Ιουνίου μπροστά ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΚΙΝΑΛ ΜΕΡΑ25

24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου μετά από απόφαση της  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και άλλων σωματείων εργαζομένων τα οποία αντιδρούν  στο εργασιακό νομοσχέδιο. Στην απεργία καλούνται να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο,  συμμετοχή έχουν ανακοινώσει τα σωματεία εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες και τα πλοία, αλλά και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας και ΕΔΗΠΗΤ, οι Ενώσεις εργαζομένων στους Δήμους και τα εργατικά κέντρα. Στην απεργία θα συμμετέχουν και τέσσερα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης όπως δήλωσαν οι επικεφαλής τους ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΚΙΝΑΛ ΜΕΡΑ 25 οι οποίοι ανέφεραν ότι θα βρίσκονται και μπροστά στην πορεία.

Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του αποδυτηράκια στον ΦΙΛΑΘΛΟ στις 6/5 που αποτυπώνει την πραγματικότητα για την συμμετοχή των κομμάτων στις απεργίες. Συγκεκριμένα αναφέρει

“Είναι η… μητέρα των μαχών. Έτσι χαρακτηρίζει το κόμμα του Τσίπρα τη σημερινή απεργία. Πώς να πάρεις το πράμα στα σοβαρά; Να μιλάει για μάχη και για τη μαμά της αυτός που δεν εργάζεται και παριστάνει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων. Και ποιοι είναι οι εργαζόμενοι; Αυτοί, βέβαια, που εργάζονται. Αυτοί που με την εργασία τους συντελούν στην παραγωγή. Στην οικονομία της χώρας.

Με ποια λογική εργαζόμενος είναι ο υπάλληλος κι όχι το αφεντικό του, που πιθανόν εργάζεται περισσότερο, και πιο σκληρά. Ο καταστηματάρχης, ο εστιάτορας, ο εργολάβος, ο όποιος απασχολεί δυο και πέντε και δέκα εργαζόμενους.

Και γιατί να είναι… μάχη και αγώνας κοινωνικός η απεργία; Και να περιμένει ο εργαζόμενος την κάθε κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα. Ποιο πρόβλημα; Κι αυτό- ποιο ακριβώς;- να αποτελεί γήπεδο αντιπαλότητας της κυβέρνησης και της… αντιπολίτευσης.

διάβασε και αυτό  Ξεκινάει σήμερα ο "Προμηθέας"

Τι εννοούν οι πονηροί; Ότι η κάθε κυβέρνηση είναι ενάντια στους εργαζόμενους και η κάθε αντιπολίτευση υπέρ. Αν συμβαίνει αυτό το ψέμα, για ποιο λόγο συμβαίνει; Επειδή πουλάει το ψέμα, ότι τα αφεντικά είναι εναντίον όσων εργάζονται στις επιχειρήσεις τους. Επειδή πάνω σ’ αυτή την απάτη στηρίζεται η αντιπολίτευση, η σημερινή και η χθεσινή”.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ιδιαίτερα για τα Μέσα Μεταφοράς, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ.

Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Συμμετοχή θα έχουν στην  24ωρη πανελλαδική απεργία και τέσσερα  ναυτεργατικά σωματεία καθώς και οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, προκειμένου να συνδιοργανωθεί πανεργατική, πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ.  Σημειώνεται πως τα σωματεία αντιδρούν στο εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να πράξουν και τα υπόλοιπα εννέα ναυτεργατικά σωματεία. Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 έως τις 24:00 της 10ης Ιουνίου.

ρεπορτάζ Σπυρίδων Μελάς

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (09/06)…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel