Χιλιάδες κόσμου έδωσαν δυναμικό παρών στη μεγαλειώδη κινητοποίηση στην πλατεία Βουνακίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Η ανταπόκριση των Χιωτών στο κάλεσμα της Περιφέρειας, δήμων και φορέων (συνδικαλιστικών και επαγγελματικών) για παύση κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας σήμερα και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ήταν καθολική.

Οι κεντρικοί δρόμοι της αγοράς και το λιμάνι «νέκρωσαν», καθώς οι πολίτες συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι Χιώτες ζητούν να μπει τέλος στο «αίσχος της ΒΙΑΛ», να μη δημιουργηθεί νέα υπερδομή και να λειτουργήσει στο νησί ένα κέντρο χωρητικότητας έως 500 ατόμων, όπου θα γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση.

Στη συγκέντρωση ομιλητές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου, Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ, ο Δήμαρχος Ψαρών, Κ. Βρατσάνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παντ. Λεγάτος, ο Πρόεδρος της ΝΕ Χίου του ΤΕΕ, Μ. Μισυρλής, ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Βασ. Παππάς και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Πώς «παγώνει» το Χαμόγελο του Παιδιού – Συγκλονιστικό βίντεο έρευνας για τους κινδύνους στο ίντερνετ

Απάντηση

Recommended
  Το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: