35o -36o Ποντιακό τριήμερο 2020-2021 στην Καλλιθέα

    Το Σάββατο, 02 Οκτωβρίου ξεκινάει στον  χώρο Εκδηλώσεων επί οδ. Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων, 19.30 (όπισθεν Ηρώου Ελλήνων του Πόντου, κεντρικό πάρκο Καλλιθέας)
– Καλωσόρισμα και κήρυξη Εναρξης από τον Επίτιμο Πρόεδρο του Π.Σ . «η Αργώ».
– Χαιρετισμός Δημάρχου Καλλιθέας,
– Χαιρετισμός Δημάρχου αδελφοποιημένης πόλης Gelendzhik Ποντιακής τραγωδίας από το τριμελές μουσικό σύνολο των Αδελφών Συμεωνίδη.

– Ποντιακό Θέατρο με την παράσταση «ΜΕ ΤΟ ΖΟΡ ΔΙΑΤΡΟΣ» Κωμωδία του Μολιέρου στα Ποντιακά, από τον Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γεωργιάδη.
– Buffet αναψυκτικών

35o-36o Ποντιακό τριήμερο 2020-2021

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου
(Δημοτική Πινακοθήκη, οδ. Λασκαρίδου 120 και Φιλάρετου), ώρα 11.00
-Παρουσίαση του βιβλίου Ιστορίας «Ο Ελληνισμός του Πόντου» του Δρ. Ιωάννη Παπαφλωράτου, διεθνολόγου-ιστορικού, από τις Εκδόσεις ”Λειμών” και Παμποντιακό Σύλλογο «η Αργώ».
Κυριακή, 03 Οκτωβρίου
Χώρος Εκδηλώσεων επί οδ. Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων, 19.30 (όπισθεν Ηρώου Ελλήνων του Πόντου, κεντρικό πάρκο Καλλιθέας)
-Απαγγελία ποιήματος στην Ποντιακή από τους νέους του Συλλόγου Ποντίων Νομού Κορινθίας,
– Ποντιακά τραγωδίας, από το τριμελές μουσικό σύνολο των Αδελφών Συμεωνίδη,
– Τραγούδια Ποντιακής παράδοσης με τον δημοφιλή τραγωδάνο Δημήτρη Καρασαββίδη, συνοδεία της ορχήστρας του,
– Παραδοσιακά δρώμενα του Κυπριακού Ελληνισμού, με το χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο “ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ” της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.
– Ο Σύλλογος Αθλητικού Χορού Καλλιθέας ”Hellenic BallroomDancing”, με χορογράφο και προπονητή Δημήτρη Φωκά, σε δύο χορευτικές επιδείξεις από Πανελλήνιους πρωταθλητές και
κυπελλούχους,
-Το αρχαιοελληνικό δρώμενο ”ΜΩΜΟ(γ)ΕΡΟΙ”, γνωστοί και σαν “ΠΟΡΔΑΛΑΝΤ”, συνεχίστηκε και στην Ελληνορθόδοξη παράδοσημας, η λαΐκή σοφία του Δωδεκαήμερου και ιδιαίτερα των
Καλάντων, καυτηριάζει και σατιρίζει την καταπίεση της τουρκοκρατίας. Από την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, με τον χοροδιδάσκαλο Όμηρο Παχατουρίδη.
-Μουσική συνοδεία από τους λυριτζήδες και τραγουδιστές Χρήστο Καΐογλύδη και Ματθαίο Κουΐμτσίδη, από Θεσσαλονίκη και Αττική.Στο Περίπτερο του Συλλόγου θα βρει κανείς βιβλία από την βιβλιογραφία για τον Ποντιακό Ελληνισμό.
35ο-36ο Ποντιακό τριήμερο 2020-2021
35ο-36ο Οι Πύλες της Αλήθειας.
Το «Ποντιακό Τριήμερο» αποτελεί θεσμό και συμπληρώνει φέτος 36 χρόνια αδιάλειπτης διεξαγωγής και παρουσίασης στα πολιτισμικά, ιστορικά, εθνικά, κοινωνικά ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού και του Ελληνισμού εν γένει. Εντάσσεται στα χαρακτηριστικά δρώμενα του Παμποντιακού Συλλόγου «η Αργώ», ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής πορείας του αντιπροσωπευτικού συλλογικού φορέα, λαμβάνει χώρα με την στήριξη της δημοτικής αρχής Δήμου Καλλιθέας.
Για τους νέους ως κύριο χαρακτηριστικό του Ποντιακού Τριημέρου προσβλέπουμε να είναι η μεταλαμπάδευση του Πολιτισμικού και Ιστορικού μας πλούτου. Για τους μεγαλύτερους – το ετήσιο ραντεβού με την Ελληνική παράδοση, με τα Ποντιακά, τα Ρωμέΐκα τ’ ατέτια… .
Ευχαριστούμε θερμά τους συλλογικούς φορείς, τους εκπροσώπους των συλλογικών οργανώσεων ,χοροδιδασκάλους, παραδοσιακούς οργανοπαίκτες και καλλιτέχνες για την συμμετοχή στις  εκδηλώσεις, καθώς και τους εθελοντές της «Ἀργούς». Η είσοδος στον χώρο των εκδηλώσεων  θα είναι περιορισμένη λόγω των υποχρεωτικών περιοριστικών μέτρων,
πρόληψης έναντι του ιού covid-19. Θα προηγούνται οι μετέχοντες και οι προσκεκλημένοι. Στον χώρο εκδηλώσεων επιβάλλεται στο κοινό η χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας.

διάβασε και αυτό  Παιδική χαρά Καλλιθέας

Με την στήριξη του Δήμου Καλλιθέας

 

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 ειδική…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: