Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εθνικά, πανδημία και υποδομές στην ατζέντα. Διαβεβαιώσεις ότι η Θεσσαλονίκη θα πάρει το μερίδιό της από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο πρωθυπουργός βρεθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σχεδόν μία εβδομάδα πριν την επόμενη άνοδο του κ. Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική στρατηγική της κυβέρνησης για το 2020 και το 2021, δίνοντας έμφαση στη μείωση της φορολογίας, τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, την προσέλκυση επενδύσεων, την ανάπτυξη και την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

“Δεν υποκύψαμε στις “σειρήνες” -μεταξύ των οποίων ήταν και ο κ. Τσίπρας στην αρχή της πανδημίας-  να ρίξουμε όλο μας το οπλοστάσιο εκείνη τη στιγμή, αλλά κρατήσαμε εφεδρείες, όπως από την αρχή είχαμε πει, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μία κρίση, που φαίνεται να εξελίσσεται σε βάθος χρόνου. Στηρίξαμε την απασχόληση και τον κόσμο της εργασίας, από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο, επεκτείναμε τα μέτρα για αρκετό ικανό χρονικό διάστημα, για να πιάσουμε και τη σεζόν την καλοκαιρινή. Και τώρα, που έχουμε εικόνα της πραγματικής απώλειας εσόδων σε πολλούς κλάδους, όπως στον τουρισμό, στην εστίαση και αλλού, είμαστε έτοιμοι στη Θεσσαλονίκη να αναπτύξουμε ένα νέο πλαίσιο, που θα στηρίξει τον κόσμο της εργασίας και τον κοινωνικό ιστό, για να περάσουμε απέναντι. Είμαστε στη μέση του ποταμού και θα περάσουμε απέναντι με αυτά που θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη”, τόνισε (Open) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. “Θα υπάρχουν παρατάσεις σε μέτρα τα οποία δούλεψαν, θα υπάρχουν νέα μέτρα τα οποία θα έχουν πιο εξειδικευμένη στόχευση στους κλάδους που επλήγησαν, θα υπάρχουν και κάποια οριζόντια μέτρα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν βουλευτές της ΝΔ είχαν μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό για μεταρρυθμιστικά πρότζεκτ της κυβέρνησης, για τις λύσεις που προωθούνται στα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης αλλά και για την στρατηγική του Μαξίμου στην κρίσιμη επικαιρότητα με αιχμή τα εθνικά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Έργα υποδομών

Η ατζέντα του διαλόγου εστίασε προφανώς στα θέματα της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ, Μετρό, η ανάπλαση της ΔΕΘ κ.λπ.), με την ελληνική κυβέρνηση να ρίχνει το βάρος της επόμενης μέρας και στα έργα υποδομών.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Στράτο Σιμόπουλο, υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι η Θεσσαλονίκη θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί από τα ευρωπαϊκά κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ ο Κώστας Γκιουλέκας έκανε λόγο για «μια πλήρη ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό» σε ό,τι αφορά θέματα της Βορείου Ελλάδος αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

ΟΑΣΘ

Νωρίτερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη παίρνει μεγάλη ανάσα στις μεταφορές, καθώς ο συνολικός στόλος του ΟΑΣΘ από τον Αύγουστο του 2019 -μέσα σε έναν μόλις χρόνο- έχει αυξηθεί πάνω από 70%».

Όπως είπε, σήμερα ο ΟΑΣΘ διαθέτει σε λειτουργία 270 οχήματα, 130 οχήματα από ΚΤΕΛ και 18 οχήματα από leasing και τον Δήμο, δηλαδή συνολικά 418 οχήματα. «Πέρυσι, τον Αύγουστο του 2019, διέθετε 215 οχήματα και 25 οχήματα από ΚΤΕΛ, δηλαδή 240 οχήματα συνολικά. Προβλέπεται ο συνολικός αριθμός σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019 να διπλασιαστεί στις αρχές του 2021 και να υπερδιπλασιαστεί τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς» πρόσθεσε.

Πηγές: in.gr, capital.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel