App Icon

7 μέρη στο σπίτι σας που είναι πολύ βρώμικα, σύμφωνα με τους ειδικούς

Συνήθως θεωρούμε ότι το μπάνιο είναι το πιο βρώμικο δωμάτιο στο σπίτι. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, οι βρώμιες μπορεί να κρύβονται στις πιο απροσδόκητες περιοχές. Εάν δεν είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τον καθαρισμό, ορισμένα σημεία στο σπίτι μας μπορεί να γίνουν τόποι αναπαραγωγής για μια ποικιλία μικροβίων, βακτηρίων και μυκήτων.

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς να τα ξεφορτωθείς.

 

‘1.Ένα τηλεχειριστήριο

Ακόμα κι αν είστε ο πιο σχολαστικός καθαριστής, μπορείτε να αγνοήσετε περιοχές του σπιτιού σας που πιστεύετε ότι είναι καθαρές. Το τηλεχειριστήριο είναι ένα από αυτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι 20 φορές πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας, καθώς έχει υψηλή συγκέντρωση βακτηρίων, ζύμης και σπόρων μούχλας. Είναι ένα από τα πιο συχνά παραβλέπονται οικιακά αντικείμενα, με τα οποία σχεδόν ο καθένας έρχεται σε επαφή εκατοντάδες φορές την ημέρα.

2.Το σφουγγάρι της κουζίνας

Εάν πλένετε τις επιφάνειες της κουζίνας και τα πιάτα σας με ένα σφουγγάρι νεροχύτη και το αντικαθιστάτε μία φορά το μήνα, δεν είναι και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε . Χρησιμοποιούμε σφουγγάρια όλη την ώρα, περιμένοντας ότι θα καθαρίσουν τα πιάτα, αλλά στην πραγματικότητα εξαπλώνουν μικρόβια σε όλους τους πάγκους της κουζίνας μας. Τα σφουγγάρια είναι εκπληκτικά βρώμικα , η βακτηριακή συγκέντρωση στα σφουγγάρια νεροχύτη είναι σίγουρα η μεγαλύτερη από σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή στο σπίτι σας.

3.Η μηχανή του καφέ

Οι περισσότερες οικιακές μηχανές του καφέ, σύμφωνα με μελέτες, περιέχουν μούχλα στις δεξαμενές νερού τους, καθιστώντας τους μολυσμένα με βακτήρια περιβάλλοντα. Ωστόσο, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Μπορείτε να διατηρήσετε το μηχάνημα σας καθαρό και τον καφέ σας να δοκιμάζει καλά ακολουθώντας μερικές απλές μεθόδους.

διάβασε και αυτό  Δήμος Καλλιθέας προς Ελληνικη Αυγή: Είμαστε σίγουροι ότι θα σας βρίσκουμε πάντα συμπαραστάτες στο έργο μας

4.Ράφια πετσετών

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να μην σκέφτονται τους μικροοργανισμούς που κατοικούν στις τουαλέτες τους, έτσι τους κρατούν όσο το δυνατόν πιο καθαρούς. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο πλύσιμο των νεροχύτων, των δαπέδων και των τουαλετών τους. Ωστόσο, πολλές δημοσκοπήσεις και έρευνες δείχνουν ότι σπάνια σκουπίζουμε ράφια πετσετών κατά τον καθαρισμό των λουτρών μας. Ως αποτέλεσμα, είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στα μπάνια μας.

5.Η κεφαλή του ντους

Το ντους είναι σύνηθες φαινόμενο για όλους μας. Ωστόσο, αν νομίζατε ότι το ντους σας ήταν η καθαρότερη τοποθεσία στο σπίτι σας, θα σας εξέπληττε να γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι ένα γόνιμο έδαφος για επικίνδυνα μικρόβια και δεν έχετε ιδέα. Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι η κεφαλή του ντους καθαρίζεται μόνη της, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.
Πολλοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η κεφαλή του ντους δημιουργεί έναν ιδανικό βιότοπο για την ανάπτυξη δυνητικά θανατηφόρων μικροοργανισμών, που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες των πνευμόνων.

6. Κάτοχοι οδοντόβουρτσας

Οι οδοντόβουρτσες μας πρέπει να απολυμαίνουμε και να αλλάζονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, σύμφωνα με τους οδοντιάτρους. Δεν μας λένε, ωστόσο, να καθαρίσουμε τους κατόχους οδοντόβουρτσας. Αυτό το στοιχείο παραβλέπεται συνήθως. βακτήρια από την οδοντόβουρτσα προσκολλώνται στη θήκη, καθώς και βακτήρια από άλλα μέρη του μπάνιου.

7. Η λαστιχένια σφραγίδα του πλυντηρίου

Μερικές φορές, η σκόνη μπορεί να κρυφτεί σε μέρη που ούτε καν σκέφτεσαι. Το πλυντήριο ρούχων σας, ειδικά η σφραγίδα, είναι γνωστό ότι φιλοξενεί μούχλα αν δεν καθαριστεί. Επειδή καθαρίζει ρούχα δεν σημαίνει ότι ένα πλυντήριο καθαρίζεται μόνο του. Η μούχλα ευδοκιμεί στην υγρασία του μηχανήματος και στα υπολείμματα απορρυπαντικού. Η βρωμιά στο πλυντήριο είναι ένα κοινό οικιακό πρόβλημα που προκαλείται από το να ξεχάσετε να καθαρίσετε το πλυντήριο ή / και να το εκτελέσετε λανθασμένα.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Συμβουλές για τη Θέση Οδήγησης από τη Σχολή Οδηγών ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Δωρεάν ελέγχου, rapid test, για Covid 19 αύριο  Τετάρτη 2…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel