9 ος  ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ PENNY MARATHON

Πριν εννέα χρόνια έξι δρομείς μεγάλων αποστάσεων, οι ομογενείς από την
Αυστραλία Ελευθερία και Πεπ Προδρόμου, ο Λέων Χολέβας, ο Γιάννης Σπίνουλας, η Γιούλη Φυτιλή και η Νεοσμυρνιώτισα Στέλλα Μπελέση τερμάτισαν τον 1 ο  αγώνα του PENNY MARATHON στο Καλλιμάρμαρο στα μέσα Ιουλίου. Σκοπός η προσέλκυση της προσοχής στις σκληρές συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων.
Ο Ιούλιος επιλέχθηκε για να νοιώσουν οι φιλόζωοι δρομείς στο πετσί τους πως είναι να ζουν τα αδέσποτα ζώα στο δρόμο σε συνθήκες καύσωνα χωρίς ούτε ένα μπολ με νερό πολλές φορές. Ο μαραθώνιος καθιερώθηκε σε όλο τον κόσμο και χιλιάδες δρομείς συμμετέχουν κάθε χρόνο. Στην Αθήνα, τα τελευταία χρόνια, η εκδήλωση φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού « Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Φέτος, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι δρομείς έτρεξαν μόνοι τους (solo events)  ή σε μικρές ομάδες στις πόλεις καταγωγής ή διαμονής τους φορώντας μπλουζάκια της διοργάνωσης.
Η σκηνοθέτης και συγγραφέας Στέλλα Μπελέση, ενεργή φιλόζωη της πόλης
μας, εθελόντρια του «ΑΔΕΣΠΟΤΟΛΟΓΙΟΥ», επέλεξε το Άλσος της Νέας Σμύρνης, όπου στις 12 Ιουλίου ολοκλήρωσε τον αγώνα των 10.000 μέτρων. Η Στέλλα Μπελέση είναι η μοναδική αθλήτρια παγκοσμίως που έτρεξε και στις εννέα διοργανώσεις του PENNY MARATHON. Η αντιδήμαρχος Δημοτικού Έργου, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας,   επιφορτισμένη  με τις αρμοδιότητες για θέματα μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Νέας Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη έδωσε το παρόν στην εκδήλωση.

kalitheapress gr

kalitheapress gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου φέρονται 10 Ολυμπιονίκες να στηρίζουν…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: