App Icon

Aπό Δευτέρα ξεκινούν τα τακτικά χειρουργεία και απογευματινά Ιατρεία.

Την επόμενη ημέρα μετά την άρση των μέτρων λόγω του κορωνοϊού στον τομέα της υγείας παρουσίασε ο αρμόδιος υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης.   Με βασικούς πυλώνες την ετοιμότητα και την επαγρύπνηση του ΕΣΥ  επισήμανε ότι «Στόχοι μας από εδώ και πέρα είναι το ΕΣΥ να είναι σε ετοιμότητα το σύστημα υγείας σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων και να επιστρέψει σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς». Ειδικότερα, τα νοσοκομεία αναφοράς συνεχίζουν την λειτουργία τους, ως νοσοκομεία αναφορά. Η διαλογή ύποπτων κρουσμάτων συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι ΜΕΘ κορωνοϊού παραμένουν σε ετοιμότητα.   powered by Rubicon Project Τα Νοσοκομεία “Παμμακάριστος” ,”Αγία Βαρβάρα” και ΝΙΜΤΣ παραμένουν σε αποκλειστική χρήση σε ασθενείς με covid 19.   «Τα μέτρα που λάβαμε μέχρι σήμερα είχαν στόχο να περιορίσουν την μετάδοση του ιού στον πληθυσμό και να ενισχύσουν το σύστημα υγείας προκειμένου να παραμείνει λειτουργικό και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. ” Τα καταφέραμε», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Υπογράμμισε δε, ότι συνήθειες ατομικής προστασίας που αποκτήσαμε πρέπει να μας γίνουν τρόπος ζωής και να αποτελέσουν κανόνα προκειμένου να κερδίσουμε τη μάχη η οποία δεν έχει ακόμα κριθεί.  Τα νοσοκομεία επανέρχονται    Τα νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου στην κανονική λειτουργία τους με την επανέναρξη τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων.   Σε κάθε νοσοκομείο της χώρας ορίζονται κλινικές ετοιμότητας για τον ιό. Στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται στο πλαίσιο της ΠΦΥ μονάδες αποκλειστικά για τον κορωνοϊό. Συνεχίζεται ταυτόχρονα το σχέδιο επέκτασης των ΜΕΘ, με την λειτουργία νέων κλινών.

Δημιουργείται στρατηγικό απόθεμα υλικού προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυξημένες ανάγκες λόγω αύξησης κρουσμάτων. Αξιοποιούνται οι δωρεές, οι οποίες πλησιάζουν τα 100 εκατ. ευρώ, προχωρά η προμήθεια απαραίτητων υλικών, εκσυγχρονίζονται οι υποδομές, αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός.   Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υφ. Υγείας, ενισχύεται σε ανθρώπινο δυναμικό στο ΕΣΥ. Υπηρετούν ήδη 3.748 άτομα.

διάβασε και αυτό  Κορονοϊός: 28 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Πού εντοπίστηκαν

Οι νέες υπηρεσίες που ξεκίνησαν την περίοδο της πανδημίας θα συνεχίσουν να παρέχονται κανονικά, όπως η γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης .Ενθαρρυντικό, όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, αποτελεί η μαζική συμμετοχή πολιτών, άνω των 10.000 στην πλατφόρμα του εθελοντισμού που δημιουργήθηκε για την πανδημία και θα συνεχίσει να είναι ενεργή.   Αυξάνεται η παραγωγική δυνατότητα διεξαγωγής μοριακού ελέγχου ανίχνευσης του ιού και έτσι θα καλυφθούν οι ανάγκες για διεξαγωγή τεστ, ιδιαίτερα σε υγειονομικές μονάδες και σε πληθυσμούς αυξημένου κινδύνου.   Συνεχίζονται κανονικά οι συνεδριάσεις των ειδικών   Η επιτροπή των ειδικών συνεχίζει κανονικά τις συνεδριάσεις και η επιδημιολογική επιτήρηση του covid 19 «παραμένει αναγκαία». Τα αποτελέσματα, είπε ο υφυπουργός, θα αποτελέσουν τον γνώμονα για την λήψη των απαραίτητων αποφάσεων.

Τα τεστ αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς, ενώ τα γρήγορα τεστ ανίχνευσης του ιού αυτή τη στιγμή αξιολογούνται. «Διανύσαμε μεγάλη απόσταση σε μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να καλύψουμε ελλείψεις δεκαετιών στο ΕΣΥ και να ανταπεξέλθουμε στις πρωτόγνωρες συνθήκες. Το ΕΣΥ έχει δημιουργήσει την παρακαταθήκη που θα μας επιτρέψει να το κάνουμε καλύτερο και πιο αποτελεσματικό. Έχουμε ακόμα δρόμο. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Όσα έχουμε κερδίσει δεν πρέπει να τα χάσουμε», κατέληξε.

 

Πηγή :ΑΠΕ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Σήμερα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα μέτρα που…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: