Άγιος Δημήτριος Έκτη χρονιά συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει από την Ελλάδα για έκτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ομάδα Κινητικότητας από 16-22 Σεπτεμβρίου.  Ένας θεσμός που στηρίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, δίνοντας σε Δήμους την ευκαιρία να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν στοχευμένες δράσεις και μαζί με τους πολίτες να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν νέους βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στις πόλεις τους, ενθαρρύνοντας και προωθώντας τη Βιώσιμη Κινητικότητα.

Φέτος, στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους για την μετακίνησή τους και να ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους, παραμένοντας σωματικά και ψυχικά υγιείς. Στον πυρήνα των δράσεων που σχεδιάζει και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, μπαίνει το περπάτημα, το ποδήλατο, η ασφάλεια στη μετακίνηση, αλλά και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την ασφάλεια και υγεία των πολιτών.  Ως εκ τούτου, με το πανευρωπαϊκό φετινό σύνθημα “Συνδυάζω – Μετακινούμαι” ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σχεδίασε για μια ολόκληρη εβδομάδα μια σειρά από δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους:

kalitheapress gr

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια και ενημερώσεις θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού σε θέματα γύρω από την ασφαλή, ανεμπόδιστη και συμπεριληπτική μετακίνηση. Οι δράσεις αυτές θα στοχεύσουν στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του σεβασμού προς το συνάνθρωπο, τον πεζό, τους γονείς με καροτσάκι, τους ηλικιωμένους και τα εμποδιζόμενα άτομα. Ταυτόχρονα όμως, οι πρωτοβουλίες του Δήμου επικεντρώνονται και στην προστασία του Περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, μέσα από τη σημείωση πως οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη και συμβάλλουν στην αναβάθμιση της κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής διάστασης του Δήμου.

διάβασε και αυτό  Η ανάρτηση ενός ήρωα που δίνει μάχη από αέρα για κατάσβεση της φωτιάς
kalitheapress gr
Κρεοπωλείο Ο Θόδωρας Σαπρανίδης

 

 

Καθημερινά και για μια ολόκληρη εβδομάδα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια από τις βιωματικές δράσεις που περιλαμβάνουν μαθήματα – σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής και ΚΟΚ, δημιουργικά και περιβαλλοντικά παιχνίδια, θεματικές θεατρικές παραστάσεις, περιβαλλοντικές προβολές και εκθέσεις, εικαστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, ποδηλατοβόλτες με ασφάλεια στην πόλη και πολλά άλλα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 με την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, όπου για λίγες ώρες θα υπάρχει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Ασυρμάτου, και θα φιλοξενήσει ΜΟΝΟ πεζούς, ποδηλάτες, λαμπαδηδρόμους, άφθονο παιχνίδι, χορό, μουσική, ζωγραφική, κληρώσεις ποδηλάτων, special Basketball και άλλα αθλήματα για ΑμΕΑ, το παιχνίδι της Κλιματούπολης, ποδηλατοδρομία στην πίστα των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και πολλά άλλα.

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η κάθε γειτονιά της Αθήνας έχει και την δική της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: