Ακυρώθηκε η «δράση» για τον «υπερπληθυσμό» των αγριογούρουνων στη βόρεια Αττική

Με ήπιο τρόπο, σχεδιάζουν οι αρχές, να γίνει η επιστροφή των αγριογούρουνων στο φυσικό τους περιβάλλον.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, τα ζώα αυτά αναζητώντας τροφή και καταφύγιο, έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αττικής, μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Μάλιστα, με εντολή του Δασαρχείου Πεντέλης αναστέλλεται η αυριανή δράση που προέβλεπε την επέμβαση συνεργείου κυνηγών με την επίβλεψη περιπολικού της Αστυνομίας, σε ορεινή θέση στον Διόνυσο, για την αποτροπή διέλευσης ή παραμονής αγριόχοιρων και υβριδίων σε κατοικημένες περιοχές και πλησίον του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δασαρχείου, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ, στην παρούσα χρονική περίοδο θα εντατικοποιηθεί το μέτρο της παγίδευσης, με ήπιο τρόπο, των αγριόχοιρων εντός του οικιστικού ιστού σε κλωβούς και η άμεση απελευθέρωσή τους στο περιβάλλον από όπου προήλθαν, μέτρο που, όπως υπογραμμίζεται, ούτως η άλλως είναι σε εξέλιξη και έχει υλοποιηθεί στο παρελθόν.

Τέλος, όπως επισημαίνει το Δασαρχείο Πεντέλης, οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου παρακαλούνται από την υπηρεσία να εντατικοποιήσουν τα συνοδευτικά μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων και για την αποτελεσματική προστασία τόσο του κοινωνικού συνόλου όσο και των τετράποδων επισκεπτών.

Υπενθυμίζεται πως η πρότερη απόφαση του δασαρχείου Πεντέλης με την οποία προγραμματιζόταν για αύριο, Τρίτη 31 Αυγούστου, ομάδα «δράσης» για να αντιμετωπιστεί ο «υπερπληθυσμός» των αγριογούρουνων στην παραπάνω περιοχή βρήκε αντίθετους, μεταξύ άλλων, τους Δήμους Διονύσου και Πεντέλης.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Νέα εποχή για τα Καλλιστεία της Ελλάδας

Απάντηση

Recommended
Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Άγιος Συμεών Μεσολογγίου, χωρίς, έως…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: